Місто

Влада Житомира хоче скасувати минулорічне положення про сезонну торгівлю і розробити нове

10 May 2023, 13:49

Влада Житомира хоче скасувати рішення виконавчого комітету міської ради від 02.02.2022 № 78 «Про затвердження Положення про організацію сезонної, святкової, виїзної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків на території Житомирської міської територіальної громади».

Відповідний проєкт рішення сесії 26 квітня оприлюднили на сайті міської ради.

Причини скасування в коментарі Житомир.info 10 травня пояснила перша заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська.

«Зараз ми думаємо над новим положенням, щоб повністю врегулювати всі питання утримання об’єктів благоустрою, які розміщені на території громади і не використовують земельну ділянку відповідно до Земельного кодексу. Ми зараз вивчаємо практику інших міст, щоб зробити це положення максимально простим для використання. Виконком також може скасувати своє рішення як таке, що втратило чинність, або воно скасовується рішенням сесії», - сказала Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, виконком Житомирської міської ради щорічно ухвалює рішення щодо організації сезонної торгівлі та надання послуг у сфері розваг, 10 червня 2022 року комунальному підприємству «Парк» дозволили самостійно, після погодження з управлінням культури, видавати дозволи на сезонну торгівлю на території міського парку та гідропарку.

Як повідомляв Житомир.info, попереднє положення про організацію сезонної, святкової, виїзної торгівлі було затверджене рішенням виконкому від 21 лютого 2018 року, а розроблений департаментом економічного розвитку Житомирської міської ради проєкт відповідного регуляторного акту оприлюднили для обговорення 7 грудня 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сезонна торгівля Ольшанська виконком міськрада торгівля  
Матеріали по темі