Суспільство

У Житомирській області 22 спортсмени-переселенці з Харківщини продовжують тренуватися і здобувати призові місця на змаганнях

10 May 2023, 17:10

Повномасштабне вторгнення рф до України принесло безліч бід та руйнацій та змусило мільйони українців залишити свої будинки, друзів, близьких, рідних. Саме такою була і історія 22 спортсменів-студентів Харківського фахового коледжу спортивного профілю, які змогли переїхати до Житомирщини та відновити тренування і підкорювати нові вершини. Вже понад 8 місяців нашу спортивну плеяду гостинно приймає Звягельська громада.

Про це 9 травня повідомила пресслужба Житомирської ОВА.

«Важливу роль в евакуації українських спортсменів до своїх домівок в інших областях зіграли тренери Сергій Кругленко, Євген Шилов та Валерій Нікулін. На жаль, через певні обставини Сергій потрапив в окупацію на довгі 7 місяців. Зберегти спортивне відділення та 30-річну працю з підготовки важкоатлетів Харківщини вдалося завдяки непосильній роботі Валерія Постіженка – старшого тренера збірної важкоатлетів з Житомирщини, який пішов до лав українського війська на початку АТО, пізніше повернувся в тренерський штаб, а з початком повномасштабної війни – пішов захищати українські міста. Наразі спортсмени проходять фахову підготовку до змагань у Звягельському вищому професійному училищі. На сьогодні тренерами спортсменів є майстер спорту України, тренер вищої категорії Сергій Кругленко та тренер спортивного закладу Артем Нікулін», - йдеться в повідомленні.

В пресслужбі ОДА зазначають, що за час перебування на Житомирщині команда важкоатлетів в складі збірної команди області продемонструвала бездоганну підготовку та здобула наступні перемоги:

Олег Ніколаєнко посів 2 місце на чемпіонаті Європи з важкої атлетики до 20 років (місто Дуррес, Албанія);
Тетяна Довженко – 1 місце, Максим Смик – 2 місце, Злата Божкова – 2 місце, Степан Самуляк – 3 місце, Богдан Пуляєв – 3 місце на чемпіонаті України з важкої атлетики до 18 років (місто Свалява, Закарпатська область).
Максим Смик – 1 місце, Тимофій Кузнецов – 2 місце, Злата Божкова – 3 місце, Олександра Трикур – 3 місце, Богдан Пуляєв – 3 місце, Максим Козенко – 3 місце, Владислав Заруба – 3 місце на чемпіонаті України з важкої атлетики до 17 років (місто Луцьк, Волинська область).

Також зазначається, що жіноча команда з Житомирщини вперше за 32 роки нашої незалежності зайняла 2 командне місце.

«У команді є майстри спорту України з важкої атлетики, члени національної збірної команди України та призери всеукраїнських змагань. У свою чергу спортсмени та тренерський склад висловлюють подяку директору коледжу Анатолію Попову за допомогу та директору Звягельского вищого професійного училища Миколі Паламарчуку і Звягельскій громаді за надання житла та створення всіх умов для комфортного тренування», - додають у обласній військовій адміністрації.

У коментарі Житомир.info у пресслужбі Житомирської ОВА розповіли, що цей випадок спільного колективного переїзду спортсменів та тренерів станом на 10 травня 2023 року наразі єдиний у Житомирській області, зокрема, через запрошення від спортивних федерацій області. Загалом спостерігається тенденція поодиноких переїздів спортсменів зі Сходу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 14 квітня 2023 року у Житомирській області проживало понад 66 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переселенець біженець ВПО спортсмен змагання чемпіонат ОВА 
Матеріали по темі