Економіка

НКРЕКП оштрафувало «Житомиргаз Збут» на 850 тис. грн за порушення ліцензійних умов, штраф будуть виплачувати рік

11 May 2023, 10:36

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала ТОВ «Житомиргаз Збут» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

Відповідна постанова була ухвалена на засіданні НКРЕКП 18 квітня 2023 року.

«Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» у розмірі 850 000 (вісімсот п’ятдесят тисяч) гривень за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов», - йдеться у постанові.

На засіданні 9 травня Нацкомісія розглядала постанову про розстрочення сплати штрафу, накладеного на ТОВ «Житомиргаз Збут».

«Листом від 01.05.2023 ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» звернулось до НКРЕКП, щодо розстрочення сплати штрафу на 12 місяців, оскільки Товариство наразі не має можливості сплатити всю суму штрафу у визначені терміни, враховуючи скрутне фінансове становище, та докладає максимум зусиль для продовження виконання своїх обов’язків. ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» зазначено, що у зв’язку зі зниженням платоспроможності споживачів, утворилась проблемна дебіторська заборгованість (станом на 01.04.2023 – 531 614,31 тис. грн), що суттєво ускладнює утруднене в умовах війни здійснення господарської діяльності, вчасну сплату податків, інших зборів та платежів», - йдеться в обґрунтування до проєкту постанови.

НКРЕКП вирішило розстрочити виплату штрафу в розмірі 850 тис. грн на рік: до 25 травня 2023 року ТОВ має сплатити 80 тис. грн, а потім щомісяця до 25 квітня 2024 року виплачуватиме по 70 тис. грн.


Скріншот з проєкту постанови

Як повідомляв Житомир.info, з 1 травня 2022 року 360 тисяч домогосподарств Житомирської області перевели до газопостачальної компанії «Нафтогаз України», до травня за газ люди платили компанії «Житомиргаз Збут». 11 липня ТОВ «Житомиргаз Збут» пояснювало, як повернути переплату по особовому рахунку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НКРЕКП штраф Житомиргаз  
Матеріали по темі