Фоторепортаж

Повалені та сухі дерева вздовж берегів Кам’янки у Житомирі. Фоторепортаж

11 May 2023, 13:17

Якщо пройтися вздовж річки Кам’янки від Богунського мосту до річки Коричанки можна побачити багато сухих та пошкоджених дерев. Частина з них поламана, перегороджує дорогу або тримається за сусідні дерева, частина ще стоїть, проте навіть кори на деревах вже не збереглося. Навіть вздовж “богунської” набережної - 500-метрової пішохідно та вело- доріжки таких дерев дуже багато. Вони не лише псують краєвиди, але й можуть становити небезпеку для містян, які вирішили відпочити вздовж берегів річки.

У міській раді про проблему знають та вже працюють над її вирішенням.

«Зелені насадження досягли своєї вікової межі. Багато дерев там знаходиться у фаутному стані - хворі та вражені омелою, деякі вже впали, бо вже час настав. Зараз у нас є рекомендація від постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста щодо обстеження зелених насаджень вздовж річки Кам'янки з подальшим оформленням документів та виділенням коштів на видалення зелених насаджень на цій території. Комісія з обстеження зелених насаджень на території Житомирської територіальної громади виїде на місце, обстежить, заактує, отримає дозвіл та передасть ордер на управління комунального господарства. Питання буде виноситися на виконком та за необхідності на сесію.

Це все буде поступово, бо об’єми великі. Розпочнеться обстеження від Богунського моста. Дерева вибракують, передадуть акт на розгляд виконавчого комітету та за рішенням нададуть ордери на Управління комунального господарства для виділення коштів на проведення робіт. Ті дерева, які вже повалилися, будуть різати та прибирати разом з тими, які будуть видаляти. Окремо виділяти фінансування та робити подвійну роботу не будуть. Їх просто зафіксують в акті обстеження. Після проведення робіт буде вирішуватися, чи можна буде використати ті дерева як сировину на опалення котелень чи як щепу”, - розповіла начальниця відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради Поліна Червінська.

Який вигляд мали береги житомирської Кам'янки навесні 2020 року дивіться у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Кам'янка берег набережна дерево дерева Червінська 
Матеріали по темі