Економіка

Минулого року 15 великих компаній з Житомирської області отримали сумарний дохід 60,6 млрд грн

11 May 2023, 13:59

Тисяча найбільших підприємств за доходами у 2022 році згенерували майже 6 трильйонів гривень, більшість із них належать до галузей паливно-енергетичного та аграрно-промислового комплексу. Основну частину топових підприємств складають компанії, зареєстровані 15-30 років тому.

Про секторально-географічний аналіз розвитку найбільших підприємств та головні тренди в ключових сегментах ринку йдеться в оприлюдненому 10 травня на аналітичному порталі YouControl спільному дослідженні фінансового аналітика Романа Корнилюка та R&D-центру YouControl.

«Найбільші компанії України зі списку забезпечують понад половину загального обсягу доходів усіх підприємств країни. Найбільшими за чисельністю секторами великого бізнесу виявились: нафтогазовий сектор (146 компаній), харчова промисловість (129), електроенергетика (105), сільське господарство (102). Дещо більше ніж по 50 компаній серед топових за виручкою діє у таких секторах як оптова та роздрібна торгівля, хімічна промисловість, а також металургія», - зазначається у дослідженні.


Близько 51,5% від загального обсягу доходів топ 1000 сконцентровано в компаніях зі столичною «пропискою». Окрім Києва із 405 компаніями, ще 26% доходів генерують 259 великих підприємств, які юридично знаходяться в промислових центрах Дніпропетровської, Київської, Львівської та Одеської області. Внаслідок російської агресії частка в загальних доходах традиційних лідерів тогорічних ренкінгів – Харківської та Донецької областей суттєво знизилась до 11-12 місця: 1,6 % і 1,3% сукупних доходів відповідно. Найменше великих компаній знаходиться в Закарпатській (10), Чернігівській (8) та Чернівецькій (8) областях.

В Житомирській області – 15 компаній з сукупним тогорічним чистим доходом 60,6 млрд грн


Повністю дослідження читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році в бюджеті Житомирської міської територіальної громади значно скоротилися надходження від бізнесу, але зросли доходи від ПДФО з виплат військовим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес дохід підприємство  
Матеріали по темі