Суспільство

Чи можливо продати автомобіль в Житомирі без реклами та зайвої витрати часу?

12 May 2023, 10:40

Дане питання цікавить кожного автовласника, оскільки попит на вживані автомобілі кожного року зменшується. Перш за все це пов’язано зі стрімким зростанням кількості транспортних засобів на автошляхах України. Особливо це помітно у великих містах. Саме тому при появі необхідності термінового продажу автівки, у автовласника можуть виникнути певні складнощі, до яких варто віднести:

  • Перевантаженість веб-ресурсів, де зазвичай реалізують вживані автомобілі (наприклад, ОЛХ, АвтоРіа, РСТ і т.д.). Щоб ваше оголошення було помітним, доведеться сплачувати рекламу, але ніхто не може гарантувати, що продаж буде вдалим;
  • Приватний продаж авто може бути необмеженим по часу. Щоб знайти потенційного покупця, ви можете чекати як тиждень, так і пів року;
  • Незаплановані витрати. В першу чергу це стосується підтримування продажного стану автівки. Для того, щоб зацікавити потенційних покупців вам доведеться стежити за чистотою автомобіля, замінити фільтра, мастило, зношені деталі та інше;
  • Невизначеність вартості. Зазвичай в приватних оголошеннях автовласники встановлюють завищені ціни на автомобілі, які не відповідають дійсності. Саме тому знайти потенційного покупця буде досить складно.

Такі складнощі приносять певні незручності для автовласників, тому більшість з них займається пошуком більш вигідних варіантів з продажу. До одного з таких відноситься автовикуп у Житомирі, який проводять ліцензовані компанії.

Основні моменти автовикупу

Автовикуп – перш за все, продуманий сервіс, при якому автовласникам достатньо тільки звернутися до менеджерів профільної компанії. Всі інші дії, які пов’язані з реалізацією транспорту, співробітники компанії зроблять самостійно. Вартість таких послуг складається з фіксованої комісії (відсотку), який вираховується з реальної ринкової вартості транспорту.

Процедура автовикупу складається з певних етапів, а саме:

  • Подання заявки на викуп автівки, де необхідно вказати загальні характеристики авто;
  • Обговорення деталей у телефонному режимі: аргументація та обговорення вартості автомобіля, уточнення певних нюансів по технічному стану машини, домовленість про час та місце для проведення угоди;
  • Оцінка транспорту, підписання договору та розрахунок по угоді.

При цьому варто пам’ятати, що провести таку угоду за один день, а в найкращих випадках за декілька годин, можуть тільки надійні компанії з багаторічним досвідом роботи.

Як обрати надійну організацію?

Для того, щоб розуміти, які особливості та переваги мають мати надійні компанії автовикупу, необхідно знати о певних моментах. Давайте розглянемо їх на прикладі найбільшої української компанії ShopAvto https://shopavto.com/ua/.

Перш за все у компанії є власний сайт, де детально описані всі етапи проведення угод, які підтверджуються офіційним договором купівлі-продажу. Також, компанія надає безліч безкоштовних послуг, таких як консультації, допомога у вирішенні юридичних питань, оцінка майна, транспортні витрати, евакуатор, тощо. Окремо варто зазначити, що в ShopAvto вам можуть запропонувати обміняти автомобіль на інший транспортний засіб на вигідних умовах. Ще один плюс співпраці з ShopAvto – унікальна система оцінювання майна. Для оцінки авто вам не доведеться відвідувати СТО, оскільки така процедура відбувається безпосередньо у капота автомобіля. Також, ShopAvto готові провести автовикуп для будь-яких категорій транспорту: биті, вживані, кредитні, не на ходу, без документів та інші.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомобіль продаж автомобіля  
Матеріали по темі