Суспільство

У Житомирській області ще одна релігійна громада вирішила перейти до ПЦУ

12 May 2023, 14:39

Громада храму села Камінь Романівської територіальної громади Житомирської області 11 травня ухвалила рішення стосовно переходу до складу Житомирсько-Поліської єпархії Православної Церкви України.

Про це йдеться на офіційному сайті Житомирсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

«11 травня 2023 року Його Високопреосвященство, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир мав зустріч з митрофорним протоієреєм Анатолієм Міньковичем, настоятелем храму Різдва Богородиці с. Камінь Романівського ТГ та представниками парафіяльної ради даного храму. До духовної опіки митрофорного протоієрея Анатолія Міньковича належать також такі села як Булдичів, Мала Козара, Пилипо-Кошара», – йдеться у повідомленні.

На зустрічі настоятель храму Різдва Богородиці проінформував владику про проведення парафіяльних зборів в селі Камінь Романівського ТГ та бажання віруючих перейти до складу Житомирсько-Поліської єпархії Православної Церкви України.

Відповідно до рішення парафіяльних зборів та її настоятеля митрофорного протоієрея Анатолія Міньковича було прийнято парафію та її настоятеля до складу Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ.

Правлячим архієреєм були видані укази на призначення митрофорного протоієрея Анатолія Міньковича настоятелем храм Різдва Богородиці с.Камінь та благочинним Романівського округу.

Зауважимо, що станом на 24 березня 2023 року в Житомирській області налічувалося 260 парафій, які підпорядковуються Православній Церкві України, в підпорядкуванні УПЦ МП – майже в чотири рази більше.

Нагадаємо, 7 травня 2023 року в селищі Хорошів Житомирської області віряни на загальних зборах проголосували за перехід до Православної церкви України парафії Української Михайлівської православної церкви УПЦ московського патріархату.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2023 року на сесії Житомирської обласної ради депутати проголосували за звернення до президента та Кабміну з проханням розірвати договори оренди на користування УПЦ землею та церковними будівлями, які перебувають у державній власності, та про заборону на території Житомирщини діяльності Української Православної Церкви, яка має церковно-канонічний зв'язок із РПЦ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква ПЦУ храм єпархія релігійна громада парафія Романівська ТГ  
Матеріали по темі