Суспільство

В Житомирську область прибув сьомий евакуаційний поїзд з переселенцями із Донеччини, серед яких 19 дітей

13 May 2023, 12:56

Зранку до залізничного вокзалу в Бердичівській громаді прибув черговий поїзд із переселенцями зі східних регіонів України.

Про це 13 травня повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«Цього разу до Житомирщини приїхало 51 переселенець з Донеччини, зокрема 19 дітей, які були змушені залишити свої домівки через багаторазові обстріли найнебезпечнішою зброєю. Серед них – 3 багатодітні родини, які довгий час не могли дістатися до зони евакуації. Всі переселенці розповідали про страх, який переймав їх, не знаючи, що буде завтра, чи зможуть повернутися до своїх будинків та рідних міст. Однак, евакуація до Житомирщини дає їм нові надії та можливості. Більшість переселенців було евакуйовано з Бахмута, Краматорська та Шахового», - йдеться у повідомленні.

Представники Бердичівської РВА разом з рятувальниками, поліцією та волонтерами забезпечили переселенців всім найнеобхіднішим: вони отримали харчові набори, медичну допомогу та грошову допомогу від держави. Не зважаючи на довгу дорогу, переселенці були вражені турботою та підтримкою, яку отримали від місцевої влади та благодійників. Деякі з переселенців вже планують найближчим часом знайти роботу на місцевих підприємствах.

Прибулих українців буде розселено у зручних соціальних житлах в Семенівській та Червоненській територіальних громадах. Ще 4 осіб з інвалідністю вже розміщено в соціальних закладах Бердичівського району, де вони отримають фаховий догляд.

«Загалом за співпраці з Міністерством реінтеграції, Житомирською ОВА та АТ «Укрзалізниця», за останні два місяці прийнято 248 вимушених переселенців, які розміщені у місцях тимчасового перебування Бердичівського, Житомирського та Звягельського районах. Важливо відзначити, що Житомирщина залишається відкритою та готовою допомогти українцям, які постраждали внаслідок війни. Також спільно з громадами області вже забезпечено та облаштовано додатково майже 6 тисяч місяців для нових хвиль переселенців зі східних областей», - інформує ОВА.

Нагадаємо, 9 травня до Бердичів прибув шостий потяг з переселенцями з Донецької області: 33 особи, серед яких 10 дітей.

Як на Бердичівському вокзалі зустрічали п’ятий евакуаційний потяг з Донеччини дивіться у фоторепортажі від 5 травня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади. Вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області, їх доставили до Гришковецької територіальної громади. 27 квітня до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенці будуть розміщені на території Волицької громади. 1 травня приїхав четвертий евакуаційний поїзд з Донеччини: 45 переселенців, яких розмістять в Романівській та Чуднівській територіальних громадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк Бердичів потяг переселенець біженець ВПО 
Матеріали по темі