Місто

На виконкомі мер згадав про історичну подію, яку житомирські вболівальники чекали 37 років

15 May 2023, 10:25

Сім років тому Житомирська міська рада створила комунальний футбольний клуб «Полісся», який вчора виборов право виступати в УПЛ.

Про це 15 травня на позачерговому засіданні виконкому сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Вчора була така історична подія для спорту: 37 років житомирська (футбольна) команда не брала участь у Прем’єр-Лізі, у вищій лізі України, вчора «Полісся» перемогло «Кремінь» 5:0 і автоматично вже забезпечило вихід в Прем’єр-Лігу і вже точно цього року буде там грати. Хочу подякувати всім, хто всі ці роки вірив, вболівальникам у першу чергу, всім, хто допомагав, хочу подякувати депутатам міської ради, які сім років тому створили комунальний футбольний клуб, і це був перший комунальний клуб в Україні. Казали: що ви робите, нічого з цього не вийде. Але якщо працювати, вірити і мріяти – можливо все. В цьому році будемо приймати в Житомирі «Динамо» (Київ), «Шахтар» і всіх інших грандів нашого українського футболу», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також подякував спонсорам команди: BGV Group та Геннадію Буткевичу і висловив сподівання, що ФК «Полісся» стане чемпіоном Першої ліги, це вирішиться в наступному матчі з клубом «Оболонь-Бровари» (запланований на 22 травня).

Скріншот турнірної таблиці

Нагадаємо, 14 травня в домашньому матчі житомирський ФК «Полісся» переміг ФК «Кремінь» з міста Кременчук з рахунком 5:0.

Як повідомляв Житомир.info, за створення комунального підприємства «Муніципальний футбольний клуб «Житомир» Житомирської міської ради» депутати проголосували на сесії 16 березня 2016 року. 20 квітня цього ж року відбулася офіційна презентація команди МФК «Житомир». В лютому 2017 року комунальне підприємство «Муніципальний футбольний клуб «Житомир» перейменували на «Футбольний клуб «Полісся».

27 серпня 2021 року мер Житомира повідомляв, що житомирський комунальний футбольний клуб «Полісся» повністю фінансуватиметься за рахунок спонсора: цього дня на Центральному стадіоні «Полісся» був підписаний меморандум про співпрацю зі спонсором – BGV Group Management, який і став новим власником футбольного клубу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком футбол ФК "Полісся" Сухомлин УПЛ 
Матеріали по темі