Фоторепортаж

У Житомирі зроблять благоустрій території, на яку звозили мул під час розчищення Тетерева. Фоторепортаж

15 May 2023, 13:32

Виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив проведення благоустрою території по провулку 4-му Чуднівському.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 15 травня.

«Просимо погодити благоустрій території, який відбуватиметься на провулку 4-й Чуднівський. Просимо погодити комунальним підприємствам «Зеленбуд», «Управління автомобільних шляхів», «Експлуатація штучних споруд» проведення благоустрою території по провулку 4-й Чуднівський», - доповіла на виконкомі заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин міської ради – головний архітектор міста Ольга Бронштейн.

Запитань до проєкту рішення у членів виконкому не було і вони його підтримали.

В коментарі Житомир.info перша заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська повідомила, що мова йде про благоустрій території, на яку вивозили мул під час розчищення русла річки Тетерів.

«Це територія, яка була відсипана в результаті прочистки русла (Тетерева). Там розширили ділянку і зараз силами комунальних підприємств вона буде доведена до ладу: розрівняється, посадять траву, десь підасфальтують, тому там задіяні ці три підприємства», - пояснила Світлана Ольшанська.

Наша фотокореспондентка подивилася на територію біля річки Кам’янка, благоустрій якої погодив виконком: видно сліди техніки, яка там рівняла нещодавно поверхню, але періодично під ногами у землі є сміття – стирчить металева арматура, валяються кістки тварин, шматки цегли та сміття. Де-не-де вже почала проростати трава. Берег досить високо підняли від води. Поруч з цим місцем, біля житлових будинків, видно купи побутового сміття

Нагадаємо, з квітня минулого року в Житомирі чистили русло річки Тетерів, це розчищення коштувало майже 6 млн грн. До січня 2023 року русло було почищене і його почали потроху наповнювати водою, а майданчики на берегах річки, планували весною порівняти і зробити там, за словами директора КП «Експлуатація штучних споруд», гарний сквер. Станом на березень цього року Тетерів в районі підвісного мосту знову наповнився водою.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2022 року міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що у Житомирі спустили воду з річки Тетерів, бо була загроза підриву греблі, та користуючись нагодою, вирішили поглибити та почистити русло. Втім, наприкінці травня під час брифінгу мер пояснював представникам ЗМІ, що річку Тетерів спустили, оскільки це було потрібно для військових.

Який вигляд 22 березня 2022 року мала річка Тетерів, з якої спустили воду, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благоустрій Тетерів виконком Ольшанська берег русло Кам’янка 
Матеріали по темі