Економіка

У квітні ціни на харчі в Житомирській області трохи зросли, але яйця, сало й рис подешевшали

15 May 2023, 16:20

На споживчому ринку Житомирської області у квітні порівняно з березнем ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 0,2%.

Про це 15 травня повідомило Головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, ціни на свинину, безалкогольні напої, харчовий лід і морозиво, яловичину збільшились на 8,7 – 2,9%. Ціни на оливкову олію, кисломолочну продукцію, м'ясо птиці, кондитерські вироби з борошна, макаронні вироби, соуси та приправи зросли на 2,3 – 1,6%. Цукор, хліб, сир і м’який сир (творог), кава – зросли в ціні на 1,3 – 0,4%», – йдеться у повідомленні.

Водночас спостерігалось і зменшення цін: на яйця – на 10,8%, сало – на 6,2%, рис – на 4,6%. Подешевшали молоко, масло, борошно і крупи, мінеральні та джерельні води, чай, шоколад – на 2,8 – 1,3%. Також дещо зменшились у ціні риба та продукти з риби, кондитерські вироби з цукру, соняшникова олія – на 0,6 – 0,1%.

Ціни на овочі знизились загалом на 0,1%. Зокрема, коренеплоди, цибуля та гриби – на 1,6%, овочі, вирощені з насіння,– на 1,2%, картопля – на 0,8%. Натомість капуста подорожчала на 5,3%.

Ціни на фрукти зменшились у цілому на 3,1%, у т.ч. цитрусові – на 8,5%, банани – на 4,5%, сухофрукти – на 0,2%. При цьому зросла ціна на яблука – на 26,4%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,1%, зокрема, алкогольні напої подорожчали на 0,5%.

Нагадаємо, 12 травня 2023 року Житомир.info дізнавався, якою є вартість борщового набору на Житньому ринку в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області у березні порівняно з лютим ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 1,4%, рекордсменкою за зростанням ціни стала капуста, яка подорожчала на 60,5%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна продукти статистика ринок сало яйця  
Матеріали по темі