Суспільство

У Службі відновлення інфраструктури розповіли, як «економно» ремонтують дорогу Житомир – Попільня

16 May 2023, 16:32

У Житомирській області дорожники працюють над поліпшенням проїзду від Попільні до межі з Київщиною.

Про це 16 травня нагадала Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«За рахунок експлуатаційного утримання автошляхів проводимо ремонт вибоїн на регіональній дорозі Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище. Підрядна організація працює пневмо-струменевим методом, що дозволяє швидко усунути дефекти дорожнього покриття та економно використовувати державні кошти», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що роботи проводяться від селища Попільня, через села Парипси, Строків у напрямку Київської області.

«У місцях проведення ремонтних робіт варто дотримуватись тимчасових знаків обмеження швидкості. Це обов’язкова вимога задля безпеки та уникнення потрапляння ремонтних матеріалів на автотранспортні засоби», – наголошують у Службі відновлення.

Там також зауважують, що кілька ділянок автошляху Р-18 мали намір капітально ремонтувати у 2022 році, але через повномасштабне вторгнення всі планові капітальні ремонти призупинені.

«Наразі змушені забезпечувати проїзд в межах наявного фінансування за рахунок експлуатації доріг», – кажуть у Службі.

Зауважимо, що дорога загального користування державного значення Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище є однією з найпроблемніших в області. 6 квітня 2023 року у Facebook виклали чергове відео розбитої дороги Житомир – Попільня.

Нагадаємо, 26 квітня 2023 року Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області інформувала, що на автошляху Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище стартували роботи з ліквідації аварійної ямковості.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2017 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала договір з ПП «Автомагістраль» на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області Р-18 Житомир - Попільня - Сквира - Володарка - Ставище на ділянці км 4+222 - км 10+300, вартість ремонту становила 86 млн 171 тис. 676,40 грн. В травні 2018 року на засіданні Кабінету міністрів критикували ремонт траси Р-18 Житомир – Ставище, до якості якого були претензії у Державного агентства автомобільних доріг України, і доручили правоохоронцям перевірити якість ремонту.

У березні 2019 року дорожники ліквідовували ямковість в напрямку селища Попільня на шляху Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога САД Попільня Р18 ремонт траса  
Матеріали по темі