Економіка

Бюджет Житомирської міської ТГ за перший квартал отримав на 20,7 млн грн більше, ніж планували

17 May 2023, 10:09

Бюджет Житомирської міської територіальної громади за І квартал 2023 року перевиконаний: до загального фонду надійшло на 20,7 млн грн більше, ніж планували.

Про це на черговому засіданні виконкому 17 травня повідомила заступниця директора департаменту бюджету та фінансів міської ради Тетяна Грищук.

«Надходження І кварталу 2023 року становлять 1 млрд 193,8 млн грн. До загального фонду сума надходжень – 1 млрд 110,9 млн грн, спеціальний фонд – 82,9 млн грн. Загальне виконання річного показника в першому кварталі склало 27,9%. Загальний фонд у нас перевиконаний на 102,1%, перевиконання складає 20,7 млн грн. Що слугувало перевиконанням доходів у І кварталі: був введений новий механізм зарахування акцизного податку, нашою міською радою було придбано на 200 млн грн військових облігацій і по цих облігаціях ми вже отримали майже 15 млн грн дисконту. Також у нас розміщено 150 млн грн на депозиті від 12,85% - це найвищий відсоток по Україні, і ми також вже отримали 1,6 млн грн по відсотках. Бюджет розвитку у нас виконаний за рахунок продажу землі», - сказала заступниця директора департаменту бюджету та фінансів.

Вона також порівняла темпи надходжень до бюджету в Україні, Житомирській області та Житомирі: всі показники і загального фонду, і спеціального, і в розрізі джерел є вищими, ніж в цілому по Україні.

Щодо видатків, то в І кварталі до річного показника вони виконані на 23,1%.

«Видатки склали 1 млрд 97,3 млн грн. У нас є 13 головних розпорядників бюджетних коштів, бюджетних програм – 138, міських програм – 30. Найбільші суми використання коштів по розпорядниках – департамент освіти, департамент бюджету і фінансів та управління транспорту. Основним напрямком використання коштів: оплата праці і нарахування; поточні трансферти нашим комунальним підприємствам, які заплановані в міських цільових програмах; реверсна дотація – 94,8 млн грн. Хочу звернути увагу, що загальна сума реверсу на 2023 рік становить 379 млн грн – це навіть більше за ту суму, яку ми платимо за енергоносії і комунальні послуги з бюджету міста Житомира», - поінформувала заступниця директора фіндепартаменту.

Стосовно бюджету розвитку, то касові видатки в І кварталі склали 337,6 млн грн, річний показник вже виконаний майже на 50%.

«За рахунок бюджету розвитку ми фінансували внески до статутних капіталів комунальних підприємств, також в І кварталі не забували і про проведення капітального ремонту об’єктів, які знаходяться на території громади, також за рахунок бюджету розвитку ми профінансували компенсацію за житло військовослужбовцям (141,8 млн грн)», - сказала Тетяна Грищук.

Виконком схвалив звіт про виконання бюджету Житомирської міської територіальної громади за І квартал 2023 року і направив його на затвердження міської ради.

Нагадаємо, за даними Міністерства фінансів. Житомирська область – лідер за приростом доходів загального фонду місцевих бюджетів у І кварталі 2023 року (+61%).

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році планові показники загального фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади були виконані на 103,6%, вдалося повністю виплатити кошти по двох міжнародних кредитах і купити для підтримки ЗСУ військових облігацій на 300 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет доходи видатки бюджет розвитку Грищук  
Матеріали по темі