Суспільство

Екологи нарахували майже 800 тис. грн збитків, завданих загибеллю риби і раків у ставку поблизу села Житомирської області

17 May 2023, 11:19

У середині квітня у водоймі за селом Лутівка Радомишльської громади Житомирської області 13 квітня виявили понад дві з половиною сотні екземплярів загиблої риби і два десятки раків. Збитки, нанесені рибному господарству, сягають майже 800 тисяч гривень.

Про це 16 травня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«13 квітня на телефонну «гарячу лінію» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від громадянина про загибель водних біоресурсів на поверхневій водоймі за межами с.Лутівка Радомишльської ТГ Житомирського району. Згідно з проведеними Інспекцією розрахунками, через загибель водних біоресурсів рибному господарству нанесено збитків на суму майже 771 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Так, зазначається, що фахівці Інспекції оперативно відреагували на повідомлення, здійснили виїзд на місце та провели відбір проб води з метою встановлення ймовірної причини загибелі водних біоресурсів.

Працівники Житомирського рибоохоронного патруля провели підрахунок загиблої риби по видах, який скеровано до Інспекції для обрахування суми заподіяної шкоди.

Загальні обсяги збитків рибному господарству, як прямі так і від втрат потомства, що заподіяні внаслідок загибелі водних біоресурсів на поверхневій водоймі, яка розташована на території Радомишльської ОТГ за межами с. Лутівка Житомирського району, становлять:

• у натуральному вираженні – 6 718,567 кг;

• у вартісному вираженні – 770 971,3 грн.

Матеріали скеровані до правоохоронних органів.

Як повідомляв Житомир.info, 13 квітня 2023 року на поверхневій водоймі за межами села Лутівка на території Радомишльської територіальної громади Житомирської області рибоохоронний патруль виявив 291 екземпляр загиблої риби. За фактом виявлення масової загибелі риби прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль мор риби рак загибель риби Радомишльська громада  
Матеріали по темі