Суспільство

У Житомирську область прибув восьмий потяг з переселенцями із Донеччини

17 May 2023, 17:34

До Бердичева Житомирської області 17 травня прибув уже восьмий потяг із вимушеними переселенцями із Донеччини. Цього разу на Житомирщину прибули шестеро осіб.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Потяги з вимушеними переселенцями продовжують прибувати на Житомирщину. Тут наші співвітчизники знаходять тимчасовий прихисток та мають можливість відпочити від обстрілів, через які втратили сон та спокій. 17 травня до м. Бердичів прибув вже восьмий упродовж місяця потяг з евакуйованими особами із Донеччини. Цього разу Бердичівський район прийняв шістьох людей, для яких підготовлено тимчасове житло на території Червоненської громади та надана соціальна й інша необхідна допомога», – йдеться у повідомленні.

Рятувальники, поліцейські, волонтери та представники місцевої адміністрації зустріли людей біля потяга, допомогли їм перенести валізи з речами до автотранспорту та надали необхідну консультацію.

Нагадаємо, 9 травня до Бердичів прибув шостий потяг з переселенцями з Донецької області: 33 особи, серед яких 10 дітей. А 13 травня у Бердичів приїхав сьомий евакуаційний поїзд: приїхав 51 переселенець з Донеччини, зокрема 19 дітей.

Як на бердичівському вокзалі зустрічали п’ятий евакуаційний потяг з Донеччини, дивіться у фоторепортажі від 5 травня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади. Вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області, їх доставили до Гришковецької територіальної громади. 27 квітня до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенці будуть розміщені на території Волицької громади. 1 травня приїхав четвертий евакуаційний поїзд з Донеччини: 45 переселенців, яких розмістять в Романівській та Чуднівській територіальних громадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк Бердичів потяг поїзд переселенець біженець ВПО  
Матеріали по темі