Суспільство

Вночі Житомирську область атакували ворожі ракети: три влучили в поле, одну збили

18 May 2023, 10:02

В ніч з 17 на 18 травня Житомирська область зазнала ракетного удару російських загарбників, жертв та постраждалих немає.

Про це вранці 18 травня повідомила Житомирська обласна військова адміністрація.

«Сьогодні вночі під час тривоги три ворожих ракети влучили в поле за межами забудови. Ще одну було збито. Уламки пошкодили літню кухню та сарай. Жертв та постраждалих немає», - йдеться у коментарі Житомирської ОВА.

Нагадаємо, вночі 18 травня повітряна тривога в Житомирській області тривала майже три години: була оголошена о 3:12 і скасована о 6:03.

За інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, з 21:00 17 травня по 05:30 18 травня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак із різних напрямків.

«Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Із літаків стратегічної авіації: двох Ту-160 та восьми Ту-95 випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555. Із кораблів у Чорному морі – шість крилатих ракет «Калібр». А також дві крилаті ракети «Іскандер-К» із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 29 крилатих ракет. Також збито два ударних БпЛА Shahed-136/131 та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 1 травня 2023 року російські загарбники випустили по Україні 18 ракет та дрони-камікадзе. 15 крилатих ракет вдалося знищити, проте були і влучання, зокрема, у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл тривога Залужний ракета ОВА 
Матеріали по темі