Економіка

Коростишівський спиртовий комбінат за 20,8 млн грн купує агрохолдинг: ціна під час аукціону зросла в 6,5 раза

18 May 2023, 12:03

ТОВ «Агрохолдинг «Хортиця» стало переможцем аукціону з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства «Коростишівський спиртовий комбінат».

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях аукціон проводило 5 травня 2023 року, інформацію про переможця оприлюднили 15 травня.

Фонд держмайна виставив на торги дві дільниці підприємства: в Коростишеві на вул. Гвардійська, 46 і в Андрушівці на вул. Клубна,41 та вул. Мирна, 1-б зі стартовою ціною 3 млн 183 тис. 913 грн.

Заявки на участь у торгах подали п’ять учасників, найбільша стартова пропозиція була у ТОВ «Агрохолдинг «Хортиця» 10 млн 777 тис. 777 грн. Під час трьох раундів аукціону всі учасники підвищували ставки і в результаті переможцем став «Агрохолдинг «Хортиця» з пропозицією 20 млн 777 тис. 778 грн, що на 1 гривню більше, ніж у київського ТОВ «Агро Магнус». Зауважимо, що під час аукціону ціна ЄМК збільшилася в 6,5 раза.

ТОВ «Агрохолдинг «Хортиця» зареєстроване в селі Щигліївка Житомирського (раніше Коростишівського) району в червні 2014 року, статутний капітал – 1 тис. 254 грн, основний вид діяльності – вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Власником фірми є Петраков Тарас Григорович, прописаний в м.Запоріжжя, йому також належать ще кілька агропідприємств, зареєстрованих в Щигліївці: ТОВ «Хортиця Агро сервіс», ПП «Полісся», ТОВ «Плай Плюс».

Нижче – фінансова звітність ТОВ «Агрохолдинг «Хортиця» з сайту Opendatabot:

Нагадаємо, Регіональне відділення ФДМУ по Рівненській та Житомирській областях провело аукціон з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства Коростишівський завод «Реммашторф»: було п’ятеро учасників, під час аукціону стартова ціна 1 млн 727 грн збільшилася в чотири рази і переможцем стало київського ТОВ «Сешвілс Ектів» з пропозицією 4 млн 200 тис. 807,77 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області Фонд держмайна в 2023 році планує виставити на приватизацію п’ять єдиних майнових комплексів, які вже багато років не працюють і мають мільйонні борги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація ФДМУ спиртзавод Фонд держмайна ЄМК аукціон Коростишів спирткомбінат 
Матеріали по темі