Суспільство

Ще в одній річці в Житомирській області виявили мор товстолоба

19 May 2023, 10:28

На Бердичівському водосховищі 17 травня виявили мор товстолоба.

Про це повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

«17 травня на водному плесі Бердичівського водосховища (р. Гнилоп'ять) в межах м. Бердичів Бердичівського району Житомирської області під час реагування на дзвінок "гарячої лінії" виявлено масовий мор водних біоресурсів», – йдеться у повідомленні.

На місце негайно виїхали працівники Житомирського рибоохоронного патруля. Рибоохоронці спільно з представниками місцевого Управління Держпродспоживслужби провели обстеження берегової лінії та водного плеса водойми й склали акт обстеження.

Під час обстеження виявили 195 екземплярів загиблого товстолоба. Про факт загибелі риби повідомили Державну екологічну інспекцію Поліського округу та Управління Держпродспоживслужби у Житомирській області. Матеріали готуються для передачі до екоінспекції для розрахунку завданої шкоди .

Як повідомляв Житомир.info, в середині травня 2023 року на території гідропарку у Житомирі виявили загиблу рибу. Інспектори рибоохоронного патруля нарахували понад 400 екземплярів загиблого товстолоба. Екологи припускають, що можливою причиною загибелі товстолоба у річці Тетерів є недуга, якою часто хворіє цей вид риб, – міксоболез. Також мор могла спричинити зміна хімічного складу води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль мор риби рак загибель риби Бердичівський район  
Матеріали по темі