Економіка

«Житомирводоканал» нагадав про постанову Кабміну, яка відновлює обов’язкову повірку лічильників і набуває чинності 4 червня

19 May 2023, 11:54

Втратила чинність постанова Кабінету міністрів від 5 квітня 2022 року №412, згідно із якою до завершення воєнного стану повірка лічильників не була обов‘язковою.

Про це 18 травня нагадує комунальне підприємство «Житомирводоканал».

«Кабінет Міністрів України 7 квітня 2023 року ухвалив Постанову № 440, яка набуде чинності 4 червня 2023. Згідно із цією Постановою, споживачі повинні подати прилади обліку на повірку протягом трьох місяців після завершення опалювального періоду. У Житомирі опалювальний сезон закінчився 15 квітня. Тобто житомиряни, у яких минув термін повірки лічильників минув, мають повірити прилади обліку води до 15 липня», - йдеться у повідомленні.

Замовити послугу повірки лічильника у КП «Житомирводоканал» можна за посиланням https://vodokanal.zt.ua/services/servis-onlajn-poslug або зателефонувавши на номер: 0 800 752 553.

Зауважимо, що постанова Кабміну стосується подання на повірку лічильників води, газу, електроенергії, теплолічильників протягом трьох місяців після закінчення опалювального періоду.

Постановою також визначено, що подання на повірку лічильників води, газу, електроенергії, теплолічильників на територіях, які включені до переліку, забезпечується:

на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного і надзвичайного стану на відповідних територіях, але не раніше дня закінчення опалювального періоду;

на територіях активних бойових дій протягом шести місяців з дати завершення бойових дій на таких територіях відповідно до переліку, але не раніше дня закінчення опалювального періоду;

на територіях можливих бойових дій протягом шести місяців з дати припинення можливості бойових дій на таких територіях відповідно до переліку, але не раніше дня закінчення опалювального періоду.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2019 року директор КП «Житомирводоканал» розповідав, що повірка лічильників здійснюється за рахунок мешканців, а лічильники, яким більш ніж 10 років, зазвичай перевірку не проходять і краще зразу купувати новий.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лічильник КМУ водоканал Житомирводоканал водопостачання 
Матеріали по темі