Події

У Житомирській області юнак напідпитку понівечив понад 40 пам’ятників і хрестів на кладовищі

19 May 2023, 12:41

В Овруцькій громаді Житомирської області 17-річний хлопець зруйнував на кладовищі понад 40 пам’ятників.

Про це 19 травня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«18 травня до відділу поліції № 1 надійшло повідомлення про те, що невідома особа, перебуваючи на місцевому кладовищі, пошкодила надгробні плити та хрести. Практично два ряди могил було понівечено та зруйновано», – йдеться у повідомленні.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції № 1 (м.Овруч) Коростенського райуправління. Поліцейські швидко встановили особу правопорушника. Місцевий житель у скоєному зізнався, але пояснити свої протиправні дії не зміг, виправдовуючись тим, що був у стані алкогольного сп'яніння.

Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Хлопцеві оголосили про підозру у вчиненні цього правопорушення. Нині надіслано клопотання до суду на обрання йому запобіжного заходу.

Відповідно до чинного законодавства підозрюваному може загрожувати обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років.

Нагадаємо, 24 жовтня 2022 року у поліції інформували, що в Денишах Житомирської області 27-річний чоловік пошкодив пам’ятники та надгробні плити на двох сусідніх могилах.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч з 31 грудня на 1 січня у селі Слобода-Селець Станишівської громади на місцевому кладовищі невідомі побили надгробки на кількох могилах. Підозрюваним у вандалізмі 19-річний житель Станишівської громади. Хлопець живе неподалік цвинтаря і часто ходить на кладовище по солодощі. За словами рідних, парубок має вади психічного здоров’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: могила кладовище пам'ятник вандалізм Овруцька громада  
Матеріали по темі