Місто

У пологовому відділенні житомирської лікарні новонародженим подарували вишиванки

19 May 2023, 13:34

До Всесвітнього дня вишиванки у пологовому відділенні КП «Лікарня N1» Житомирської міської ради новонародженим подарували крихітний вишиваний одяг.

Про це 18 травня повідомили на Facebook-сторінці КП «Лікарня 1».

«У пологовому відділенні КП «Лікарня N1» ЖМР відбулася акція "Народжені у вишиванках НЕПЕРЕМОЖНІ". Майстрині вручну вишили й подарували діткам їх перші вишиванки, елементи національного вбрання та інші національні сувеніри», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 2017 року цю акцію ініціює та впроваджує громадська організація «Український розмовний клуб "Файно"». У Житомирі до цієї акції долучилися фахівці Благодійної організації «Благодійний фонд " Зростай в родині"».

На Facebook-сторінці «Український розмовний клуб "Файно"» зазначають, що цього року Житомирщина вперше доєднується до всеукраїнської акції «Народжені у вишиванках».

«18 травня всі новонароджені у місті Житомирі отримають від цього клубу в подарунок вишиванку», – розповідала волонтер Валентина Присяжнюк.

Нагадаємо, у 2021 році до Дня вишиванки у пологовому відділенні житомирської лікарні №1 новонародженим подарували вишиваний одяг.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році святкувати День вишиванки у Житомирі почали з пологового будинку. Мамам дарували квіти, а малятам – крихітні вишиті сорочечки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вишиванки вишиванка пологовий немовля новонароджений лікарня №1  
Матеріали по темі