Фоторепортаж

«Вишиваний забіг» та виставка світлин на честь захисників Азовсталі: у Житомирі продовжують відзначати День вишиванки. Фоторепортаж

20 May 2023, 11:28

У Житомирі 20 травня влаштували «Забіг з нагоди Всесвітнього дня вишиванки».

Дорослі та діти у спортивному одязі, футболках з мотивами вишиванки та навіть у вишитих сорочках подолали дистанцію 1 км 300 м.

Зареєструвалися на забіг 120 людей.

Захід розпочався з вшанування загиблих захисників хвилиною мовчання, виконання Гімну та розминки біля кінотеатру “Жовтень”. Усміхнені, з гарним настроєм та позитивними емоціями люди неспішно пробігли по Новому та Старому бульварах, по Фещенка-Чопівського і повернулися до кінотеатру “Жовтень”.

Дехто пробіг дистанцію зі своїми домашніми улюбленцями.

Там же, біля кінотеатру, організували фотовиставку «Вірити. Чекати. Любити». Вона присвячена захисникам Азовсталі, родинам полонених та Дню вишиванки.

Нагадаємо, 20 травня 2023 року в центрі Житомира планували провести «Забіг у вишиванках» з метою популяризації здорового способу життя серед мешканців громади, об’єднання навколо ідеї відзначення Всесвітнього дня вишиванки. Однак 15 травня міськвиконком ухвалив рішення про проведення заходу з назвою «Забіг з нагоди Всесвітнього дня вишиванки», запрошуючи містян до участі, але людей тепер не просять бігти у вишитих сорочках, як це анонсувалося раніше. Натомість пропонували придбати тематичну футболку.

Як повідомляв Житомир.info, з нагоди Дня вишиванки 17 травня 2023 року на Михайлівській житомиряни вишивали логотип міста. А 18 травня на пішохідній вулиці тривають благодійні акції, виставки і майстер-класи. Також тут організували акцію з розпису горняток, які потім подарують захисникам у госпіталях.

А учні житомирського ліцею №5 влаштували патріотичний флешмоб у дворі закладу.

Портрети житомиряни у вишиванках розглядайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вишиванки забіг  
Матеріали по темі