Події

У селищі Житомирської області нетверезий водій буса намагався дати патрульним 7 тис. грн хабаря, але не вийшло

20 May 2023, 13:43

У Попільні Житомирської області 19 травня нетверезий водій запропонував патрульним гроші, щоб уникнути відповідальності за вчинені правопорушення. Натомість став фігурантом кримінального провадження.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«19 травня близько 11:30 патрульні відділення поліції №2 Житомирського РУП, які працювали у смт Попільні, зупинили автомобіль Renault Trafic, водій якого порушив Правила дорожнього руху. Під час спілкування з керманичем, 48-річним місцевим жителем, поліцейські запідозрили його нетверезий стан. Проведений тест підтвердив, що чоловік вживав спиртне перед тим, як сісти за кермо», – йдеться у повідомленні.

За таких обставин поліцейські склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) та ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу…) КУпАП.

Під час оформлення документації чоловік запропонував патрульним «вирішити питання» про непритягнення його до відповідальності. Майже 7 тисяч гривень відкупного він поклав у службову автівку, хоча поліцейські неодноразово попереджали його про протиправність таких дій.

Обставини події задокументували працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №2 Житомирського райуправління.

Нині за цим фактом відкрито кримінальне провадження. Згідно санкції ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України подібні протиправні дії караються штрафом від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 10 травня 2023 року у Бердичеві нетверезий водій Daewoo Lanos запропонував правоохоронцям гроші, аби уникнути адміністративної відповідальності, а натомість «заробив» ще й на кримінальну справу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПДР хабар нетверезий водій п'яний водій сп'яніння Попільня  
Матеріали по темі