Суспільство

З Донеччини у Житомирську область евакуювали ще 18 людей

21 May 2023, 14:25

На Житомирщину продовжують прибувати переселенці з областей, в яких ведуться активні бойові дії.

Про прибуття чергового потяга 21 травня повідомила пресслужба Головного управління ДСНС України у Житомирській області.

«До м. Бердичів прибув черговий поїзд із 18 евакуйованими, серед яких 1 дитина та 1 особа з інвалідністю. Всі ці люди приїхали з Донеччини, шукаючи порятунку», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спільно з рятувальниками на вокзалі були присутні представники органів влади, психологи ДСНС, поліцейські, представники благодійної організації «Карітас України» і Товариства Червоного Хреста України.

«Роботи вистачало усім. Адже, крім фізичної допомоги, наляканих війною та відірваних від звичного життя людей ще й потрібно було підтримати морально, надати інформаційну та психологічну допомогу. З кожною людиною поспілкувався психолог аби вивести зі стресу та надати найважливіше відчуття підтримки і те, що їх не залишили напризволяще», – кажуть у ДСНС.

Далі рятувальники доправили людей до автобусів, призначених для подальшого транспортування їх до місць тимчасового проживання.

Нагадаємо, 9 травня до Бердичів прибув шостий потяг з переселенцями з Донецької області: 33 особи, серед яких 10 дітей. А 13 травня у Бердичів приїхав сьомий евакуаційний поїзд: приїхав 51 переселенець з Донеччини, зокрема 19 дітей. 17 травня до Бердичева прибув восьмий потяг із шістьма вимушеними переселенцями із Донеччини.

Як на бердичівському вокзалі зустрічали п’ятий евакуаційний потяг з Донеччини, дивіться у фоторепортажі від 5 травня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади. Вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області, їх доставили до Гришковецької територіальної громади. 27 квітня до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенці будуть розміщені на території Волицької громади. 1 травня приїхав четвертий евакуаційний поїзд з Донеччини: 45 переселенців, яких розмістять в Романівській та Чуднівській територіальних громадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк Бердичів потяг поїзд переселенець біженець ВПО  
Матеріали по темі