Влада

Кабінет міністрів дозволив добровільно відмовлятися від наукового ступеня доктора наук

22 May 2023, 10:53

Кабінет міністрів доповнив Порядок присудження та позбавлення наукового ступеня доктора наук розділом про добровільну відмову від наукового ступеня.

Відповідну постанову ухвалили на засідання Уряду 19 травня 2023 року.

Порядок присудження та позбавлення наукового ступеня доктора наук, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2021 р. № 1197 «Деякі питання присудження (позбавлення) наукових ступенів» доповнили розділом такого змісту:

«Добровільна відмова від наукового ступеня

50. Особа, яка має науковий ступінь, може добровільно відмовитися від відповідного наукового ступеня, подавши до МОН заяву в довільній формі, засвідчену нотаріально. Протягом десяти робочих днів з дня надходження заяви МОН скасовує рішення відповідної ради та визнає диплом недійсним, про що видається наказ, який розміщується на офіційному веб-сайті МОН.».

Нагадаємо, після того, як науковці знайшли епізоди плагіату у дисертації міністра освіта, Оксен Лісовий сказав, що має «нульову толерантність» до плагіату й у разі підтвердження цього факту відмовиться від наукового ступеня.

Раніше, у жовтні 2020 року Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти знайшло плагіат в наукових роботах тодішнього міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2023 року Сергій Шкарлет пішов у відставку, а новим міністром освіти і науки був призначений доброволець 95-ї бригади, директор Малої академії наук України Оксен Лісовий.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ науковий ступень МОН освіта доктор наук професор  
Матеріали по темі