Суспільство

У Житомирській області до «Армії відновлення» менш ніж за місяць долучилися ще понад 60 безробітних

23 May 2023, 10:21

До «Армії відновлення» цьогоріч долучились вже 20 територіальних громад Житомирщини. Вони організували суспільно корисні роботи для 224 зареєстрованих безробітних. Після завершення робіт їм буде виплачено заробітну плату із державного страхового фонду на випадок безробіття на загальну суму майже 1,7 млн грн.

Про це 22 травня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Найбільше людей залучили у Любарській і Чуднівській громадах (по 30 безробітних), а також у Волицькій, Хорошівській та Овруцькій – по 28, 24 та 23 особи відповідно. Учасники «Армії відновлення» нині, в основному, надають допомогу вразливим верствам населення та постраждалим внаслідок бойових дій, обслуговують пункти незламності, забезпечують функціонування місць для внутрішніх переселенців, заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки та ін», - йдеться в повідомленні.


Довідково: проєкт «Армія відновлення» стартував в Україні восени 2022 року. Житомирщина долучилась до його реалізації після відповідного розпорядження начальника Житомирської ОВА від 25 листопада 2022 року. Торік до суспільно корисних робіт в області було залучено 81 безробітного, яким виплачено загалом понад 369 тис. грн зарплати.

Оплата праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату (6700 гривень за місяць роботи).

Маєте запитання щодо діяльності служби зайнятості – телефонуйте на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 2 травня до «Армії відновлення» на Житомирщині для виконання суспільно корисних робіт уже було залучено 161 жителя Житомирської області та переселенців з інших областей, які мали статус безробітного.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 11 квітня 2023 року до суспільно корисних робіт, які організуються в рамках проєкту «Армія відновлення», на Житомирщині цьогоріч вже долучилися 89 безробітних. Після завершення робіт їм буде виплачено заробітну плату на загальну суму понад 828 тис. грн, що фінансується із державного страхового фонду на випадок безробіття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості безробітний безробіття Армія відновлення 
Матеріали по темі