Суспільство

Релігійна громада села Бердичівського району перейшла від МП до складу єпархії ПЦУ

23 May 2023, 12:32

Релігійна громада УПЦ МП села Слободище Бердичівського району на зібранні 22 травня виявила бажання перейти до складу Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ.

Про це йдеться на офіційному сайті Житомирсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

«22 травня 2023 року Божого в селі Слободище Бердичівського району парафіяни Свято-Миколаївського храму після святкового Богослужіння одноголосно на зібранні церковної громади підтримали покинути юрисдикцію упц московського патріархату та долучитися до Православної Церкви України в складі Житомирсько-Поліської єпархії», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на зібрання за згодою віруючих був запрошений архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, керуючий Житомирсько-Поліською єпархією, який задовольнив письмове звернення віруючих щодо переходу парафії до складу Православної Церкви України.

Цього ж дня архіпастир зустрівся з Ясінською Ольгою Миколаївною, старостою Слободищенського старостинського округу, де відбулася конструктивна розмова щодо діалогу влади і церкви.

Зауважимо, що станом на 24 березня 2023 року в Житомирській області налічувалося 260 парафій, які підпорядковуються Православній Церкві України, в підпорядкуванні УПЦ МП – майже в чотири рази більше.

Нагадаємо, 7 травня 2023 року в селищі Хорошів Житомирської області віряни на загальних зборах проголосували за перехід до Православної церкви України парафії Української Михайлівської православної церкви УПЦ московського патріархату.

А 11 травня громада храму села Камінь Романівської територіальної громади Житомирської області ухвалила рішення стосовно переходу до складу Житомирсько-Поліської єпархії Православної Церкви України.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2023 року на сесії Житомирської обласної ради депутати проголосували за звернення до президента та Кабміну з проханням розірвати договори оренди на користування УПЦ землею та церковними будівлями, які перебувають у державній власності, та про заборону на території Житомирщини діяльності Української Православної Церкви, яка має церковно-канонічний зв'язок із РПЦ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква ПЦУ храм єпархія релігійна громада парафія Поліська єпархія  
Матеріали по темі