Фоторепортаж

У житомирському ліцеї День Героїв відзначили показовими виступами з військової підготовки та флешмобом. Фоторепортаж

23 May 2023, 14:03

У житомирському ліцеї №31 День Героїв 23 травня відзначили показовими виступами учнів старших класів зі стройової підготовки та практичної медицини, а учні середніх класів провели флешмоб з утворення державного герба з виконанням українських пісень.

“Сьогодні ми відзначаємо День Героїв - це день пам’яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за незалежність і свободу України. Сьогодні ми всім їм дякуємо за незалежну, самостійну, соборну українську Державу. Дякуємо усім, починаючи від лицарів Київської Русі до сьогоднішніх героїв, учасників російсько-української війни. МИ шануємо героїв минулого і нових героїв. Не лише героїв на фронті. Герої серед нас - це ваші батьки, ваші брати і сестри, ваші сусіди, наші випускники, вчителі. Всі ті, хто сьогодні береже нашу країну”, - говорить директорка ліцею Маргарита Бохан.

Розпочали захід короткою лінійкою, на якій діти мали змогу поспілкуватися з ветеранами російсько-української війни. Один з ветеранів - майор ЗСУ у відставці, вчитель предмета “Захист України” у ліцеї №31 Сергій Савчук. На його заняттях діти вивчають основи медицини, стройової підготовки, а пріоритет цих уроків – навчити учнів володіти початковими знаннями з військової підготовки та бути патріотом своєї держави.

Учні старших класів, у яких викладають предмет “Захист України” продемонстрували набуті на уроках знання з військової підготовки та медицини. Діти зазначають, що основи медицини будуть корисними усім, тому не лише показують, а й коментують свої дії для інших учнів ліцею.

Нагадаємо, на Смолянському військовому цвинтарі 23 травня, в День Героїв, вшанували памʼять захисників, полеглих у війні з російським окупантом, назвавши усіх поіменно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Героїв флешмоб ліцей військовий учень діти дитина школяр 
Матеріали по темі