Місто

Житомирянка звинувачує приватний ВЖРЕП в отруєнні собак: поліція почала перевірку, а на підприємстві припускають, що це «подяка»

23 May 2023, 16:15

У Facebook-спільноті 22 травня житомирянка оприлюднила допис про те, що в мікрорайоні Крошня загинули два собаки, а причиною того, зі слів жінки, стало умисне отруєння тварин.



Скриншот Facebook-допису

Допис прокоментувала пресслужба Житомирського районного управління поліції, зазначивши, що за вказаним фактом розпочата перевірка.

«За фактом, викладеним у пості, розпочато перевірку. Якщо Ви стали очевидцем цих подій чи маєте додаткову інформацію щодо них, просимо звернутися до Житомирського районного управління поліції за адресою: м. Житомир, вул. Лесі Українки, 17», – коментує поліція.

У ПП «КРОШНЯ - ВЖРЕП №4», якому закидають причетність до отруєння собак, стверджують, що жодного стосунку до цього не мають, та й узагалі останнім часом не фіксували загибелі безпритульних тварин на території обслуговування.

«Це дезінформація. Ми теж бачили цей допис у мережі. Що це за нісенітниця… Поясню ситуацію: на території ВЖРЕП №4 є сцена, на ній деякі люди влаштували ночівлю для собак – настелили там речей, принесли все для їжі, пиття. Минулого тижня якась дитина там бігла, її вкусив собака, також і жінку одну вкусив. Люди звернулися до нас на диспетчерську, щоб ми там поприбирали. Ми все винесли, позамітали. Наступного дня йдемо – знову все назад нанесено. Але ніхто собак не травив. І що б хтось казав з мешканців про загибель тварин – ні, такого не було. Оце лише почитали у фейсбуці. Якби тварини гинули, вони лежали б і двірники скаржилися б. Ніде ніхто нічого не бачив. Звідки вони це все взяли…», – дивується представниця ВЖРЕП №4.

До того, що допис у соцмережі – це реакція деяких мешканців на «ліквідацію» імпровізованого притулку для тварин, схиляється і керівник ПП «КРОШНЯ - ВЖРЕП №4» Володимир Тичина.

«У нас на базі живе десь 15-20 собак, ми їх годуємо-поїмо... Можливо, ця жінка образилася, що забрали ті речі з авансцени, й написала заяву дільничному. Воно, по-перше, там мало негарний вигляд, а по-друге, мешканці почали скаржитися, ці собаки покусали кількох людей, у тому числі й нашого робітника. Тому наші люди розібрали. Може, це така нам «подяка». Але не було на нашій території загибелі собак, ні масової, ні поодиноких випадків», – запевняє Володимир Тичина.

Як на житомирських вулицях живуть тварини-безхатьки, дивіться у фоторепортажі до Дня безпритульних тварин від 4 квітня 2023 року.

Нагадаємо, 17 лютого 2023 року журналісти Житомир.info дізнавалися, наскільки часто у міському травмпункті приймають пацієнтів, постраждалих від укусів тварин, та чи у достатній кількості мають вакцини від сказу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес тварина ВЖРЕП отруєння ВЖРЕП №4 Тичина  
Матеріали по темі