Місто

В Житомирі для розчищення місця під будівництво житла для ВПО збираються зрізати 15 дерев по провулку Червоному

23 May 2023, 16:21

Виконком Житомирської міської ради планує надати дозвіл на видалення зелених насаджень на Польському кладовищі та по провулку Червоному.

Відповідний проєкт рішення виконкому 23 травня оприлюднили на сайті міської ради.

«Дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень, зазначених в акті обстеження зелених насаджень від 04.05.2023 р. № 95, комунальному підприємству «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради. Дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень, зазначених в акті обстеження зелених насаджень від 03.05.2023 р. №87, управлінню капітального будівництва міської ради», - йдеться у проєкті рішення.

КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» збирається зрізати дерева на Польському кладовищі.

«Обстеження зелених насаджень пов’язано з незадовільним та фаутним станом», - зазначається в акті.

До обстеження дерев був запрошений провідний науковий співробітник КЗ «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради Весельський Микола Францович, який також є експертом ГО «Українське товариство охорони птахів». Загалом на Польському кладовищі було обстежено 47 дерев і визначено, що 42 підлягають зрізування через незадовільний стан, 4 треба кронувати і на 1 зробити санітарне обрізування гілок.

Нагадаємо, 16 травня КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» оголосило тендер на послуги з видалення дерев, які знаходяться в незадовільному, сухостійному та фаутному стані на території кладовищ міста Житомира: за видалення 283 дерев готові заплатити 908 тис. 740 грн.

Щодо іншого акту за заявою управління капітального будівництва, то там обстеження зелених насаджень пов’язано з реалізацією проєкту «Нове будівництво житлового багатоквартирного комплексу призначеного для проживання внутрішньо переміщених (евакуйованих) осіб за адресою: м. Житомир, пров. Червоний, 60».

Пропонується зрізати 15 дерев, які перебувають у задовільному стані.

Скріншот з акту обстеження

Нагадаємо, Житомир очікує європейський грант в розмірі 8 млн євро на будівництво житла для переселенців по провулку Червоному: там мають звести чотириповерхові будинки на майже 110 квартир, станом на початок березня 2023 року УКБ проводило консультації з проєктними організаціями і шведською стороною НЕФКО щодо цього проєкту.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2022 року на сайті міської ради був оприлюднений проєкт рішення сесії про надання дозволу Житомирській міській територіальній громаді в особі Житомирської міської ради на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земель комунальної власності з метою зміни цільового призначення земельної ділянки площею 2 га по провулку Червоному, щоб мати змогу будувати там житло для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Під час розгляду цього питання на сесії міської ради 24 жовтня цього ж року вирішили розділити земельну ділянку площею 2 га на дві частини: одну віддати під будівництво житла для ВПО, а на іншій побудувати дитсадок, якого потребує мікрорайон Маликова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерево вирубка кладовище Спецкомбінат пров.Червноний УКБ житло ВПО Польське кладовище 
Матеріали по темі