Події

Викрав авто зі стоянки у центрі Житомира і забув неподалік свій рюкзак: поліцейські розшукали причетного

24 May 2023, 09:46

Увечері 22 травня до Житомирського райуправління поліції надійшло повідомлення від 35-річного жителя обласного центру про незаконне заволодіння його автівкою. Чоловік виявив зникнення транспортного засобу з місця стоянки на вулиці у центрі міста.

Про це 23 травня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці виявили неподалік залишений кимось наплічник з особистими речами. Запідозривши, що він може належати причетному до викрадення авто, оперативники розпочали за ними встановлення особи. Як з’ясувалось, це 32-річний житель м. Звягеля. Ще за деякий час автомобіль помітили працівники Управління карного розшуку ГУНП за квартал від місця події. Чоловіка, який знаходився всередині, затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Це був саме розшукуваний власник наплічника. Попередньо, цього дня він тинявся поблизу стоянки та перевіряв, чи всі транспортні засоби замкнені. В одному з них виявив відчинений багажник, тож через нього потрапив всередину. Там знайшов запасні ключі від замка запалювання та поїхав геть», - йдеться в повідомленні.

Дії чоловіка кваліфіковані за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Слідчі з’ясовують всі обставини, у тому числі й причини такого вчинку.

Законодавством такі протиправні дії краються обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, 22 травня у поліції інформували, що 17-річний житель Романова викрав авто, аби похизуватися перед своєю дівчиною, однак дорогою у сусіднє село пошкодив його, а потім ховався у хаті-пустці від правоохоронців. До слова, юнак сів за кермо напідпитку.

Як повідомляв Житомир.info 21 березня 2023 року, у Житомирі покупець магазину, який спілкувався з охоронцем у службовому приміщенні, вкрав у нього телефон і втік, залишивши свої документи у кабінеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон крадіжка автомобіль авто машина 
Матеріали по темі