Місто

Житомир отримає фінансування з держбюджету на новий корпус лікарні №2 по «Програмі з відновлення України»

24 May 2023, 11:17

Комунальному підприємству «Лікарня №2 ім.В.П. Павлусенка» передали функції замовника і проєктно-кошторисну документацію для будівництва лікувально-діагностичного корпусу, на яке виділяють кошти з держбюджету.

Питання розглядали на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 травня.

«З метою отримання субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на реалізацію проєкту у рамках «Програми з відновлення України» просимо комунальному підприємству «Лікарня №2 ім.В.П. Павлусенка» передати функції замовника і проєктно-кошторисну документацію від управління капітального будівництва по об’єкту «Нове будівництво лікувально-діагностичного корпусу КП «Лікарня №2» за адресою: м.Житомир, вул.Романа Шухевича, 2а», - сказав начальник УКБ В’ячеслав Глазунов.

Він уточнив, що ПКД вже готове, зараз в галузеву програму внесуть відповідні зміни і питання винесуть на розгляд сесії міської ради для виділення співфінансування проєкту з місцевого бюджету.

«Заявка подана, фінансування (з держбюджету дають), нам треба закласти наше співфінансування на найближчій сесії», - пояснив В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, 31 березня в Житомирській міській раді презентували проєкт будівництва лікувально - діагностичного корпусу на території КП «Лікарня №2 імені В. П. Павлусенка»: двоповерхове відділення площею у 752 кв. м з сучасним обладнанням, де будуть надавати послуги з лікування онкології. Орієнтовна вартість проєкту – 228 млн грн, з яких близько 200 млн грн спрямують на закупівлю медичного обладнання.

Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня 2022 року на сесії Житомирської міської ради мер Сергій Сухомлин розповідав, що на нове будівництво лікувально-діагностичного корпусу житомирської комунальної лікарні №2 хочуть отримати майже 200 млн грн грантових коштів від Європейського Союзу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком лікарня будівництво онковідділення Глазунов субвенція держбюджет ПКД 
Матеріали по темі