Місто

Житомирянам з приватного сектору нагадують про можливість безоплатно отримати контейнер для збору сміття, але потрібен договір

24 May 2023, 15:31

Кожне приватне домогосподарство Житомирської міської громади може безоплатно отримати індивідуальний контейнер для збору сміття.

Про це 24 травня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Комунальне підприємство «Автотранспортне підприємство 0628» міської ради продовжує впроваджувати проєкт щодо вивезення відходів з приватного сектору. Індивідуальні контейнери для сміття безоплатно встановлюються для кожного будинку», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навесні цього року розпочато укладання відповідних договорів по вул. Івана Гонти та прилеглих провулків. Власниками контейнерів цій території об’ємом від 120 л стали більше 150 приватних домоволодінь.

У міськраді також розповідають, що з кінця 2020 року по теперішній час проєкт щодо вивезення відходів з домогосподарств успішно запроваджено на території, що охоплює мікрорайон Мар'янівка, Київське шосе, вулиці С. Параджанова, Селецька, Корольова, В. Бердичівська, Кривий Брід з прилеглими провулками та село Вереси.

«Ліквідовано 5 сміттєзбірних майданчиків на територіях приватних секторів, де постійно утворювалося перенакопичення відходів у зв’язку із неконтрольованим його вивезенням мешканцями міста та найближчих сіл», – зауважують у міськраді.

Там також наголошують, що, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є обов’язковим для усіх юридичних та фізичні особи.

Для отримання власного контейнера та укладання договору необхідно звернутися за адресою: м. Житомир, пров. 3-й Транзитний, 65, або ж зателефонувати: (0412) 44 68 71, (093) 47 39 802, (067) 22 37 802.

Нагадаємо, ще у березні 2019 року житомирян з приватного сектору закликали укласти договори на вивезення сміття та нагадували про штрафи.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2018 року на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міськради йшла мова про запровадження пілотного проекту, за яким приватний сектор матиме індивідуальні контейнери для побутового сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття відходи приватний сектор КАТП контейнер  
Матеріали по темі