Події

У Житомирі до 14 років ув’язнення засудили чоловіка, який посеред міста жорстоко зарізав дружину через ревнощі

25 May 2023, 10:07

Житомирянина, який у серпні минулого року посеред міста дорогою до паспортного столу зарізав свою дружину, засудили до 14 років тюрми.

Про це 25 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури

«За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя, який раніше вже вчиняв умисне вбивство, визнано винним у новому умисному вбивстві (п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України). Чоловіка засуджено до 14 років позбавлення волі. Прокурори довели, що жорстоке вбивство своєї дружини 51-річний житомирянин скоїв у серпні минулого року. Напередодні обвинувачений, звільнившись (рік тому) з місць відбування покарання за вбивство приятеля, одружився із 49-річною житомирянкою, з якою познайомився ще перебуваючи у слідчому ізоляторі та деякий час листувався. Трагічна подія сталася у центрі міста, вдень, біля паспортного столу. Там домовилися зустрітися з дружиною, яка після заміжжя взяла прізвище чоловіка, у зв’язку з чим мала отримати новий паспорт. Під час суперечки, що виникла на ґрунті ревнощів, обвинувачений вихопив з кишені складний ніж та декілька разів вдарив ним жінку. Лікарі констатували смерть потерпілої від множинних поранень з ушкодженням серця», - йдеться в повідомленні.

За показами свідків, жінка й раніше потерпала від побоїв, хоча на чоловіка не скаржилася.

Фігурант намагався виправдати свої дії, пояснюючи, що на той час перебував на замісній терапії. Свою вину у суді визнав повністю.

З дня затримання до набуття вироком чинності перебуває під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 4 серпня 2022 року в центрі Житомира, на розі вулиць Театральної і Малої Бердичівської, чоловік поранив ножем жінку, нападника затримала поліція, а поранена жінка померла на місці події. Цього ж дня у поліції розповіли подробиці смертельного травмування, зазначивши, зокрема, що на момент скоєння злочину чоловік мав ознаки сп’яніння. 28 вересня 2022 року поліція інформувала, що слідчі під процесуальним керівництвом окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 51-річного житомирянина, який у серпні на одній з вулиць середмістя під час побутового конфлікту вбив свою дружину. За вчинене чоловікові загрожувало довічне ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вирок поранення подружжя 
Матеріали по темі