Фоторепортаж

Бузковий Житомир. Фоторепортаж

25 May 2023, 11:56

Країни і міста у всьому світі дуже часто мають свій квітковий символ. До прикладу, цвіт каштанів – символ Києва, а от Житомиру такий "фірмовий квітковий знак" підібрати дуже важко.

Щорічно навесні природа у Житомирі влаштовує справжнісінький бум цвітіння різних квітів. У 2021 році усі двори міста просто вкриті “ковдрами” з підсніжників. Минулого, 2022 року, міські вулиці та двори прикрашали тисячі тюльпанів.

Цьогоріч настала черга бузку і близько двох тижнів, починаючи з середини травня житомиряни та гості міста насолоджуються п’янкими пахощами та яскравим цвітінням кущів бузку. У кожному дворі, під кожною школою та під кожним будинком у місті можна побачити ці квіти. Вони яскраво відмежовують своїм цвітінням весну від літа і вже доцвітають свої останні у цьому сезоні дні, тож встигніть зробити собі бузкову фотографію на пам'ять або ж помилуйтеся нашими.

Окрім бузку на вулицях міста можна побачити незвичне червоне цвітіння каштанів сорту "Бріоті". Помилуватися кількома деревами цього сорту можна на вулиці Небесної Сотні, біля мисливського товариства.

А яким був "бузковий рай" у Київському ботанічному саду 2018 року можете пригадати тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бузок квіти цвітіння квітка 
Матеріали по темі