Події

«Лихі 90-ті» у Житомирі: на території одного з ліцеїв підлітки кулаками з’ясовували стосунки, поліція розпочала перевірку

25 May 2023, 13:35

У Житомирі 23 травня на футбольному полі поблизу ліцею №20 сталася сутичка між підлітками, внаслідок якої старші хлопці віком 13-14 років почали «по-дорослому» з’ясовувати стосунки із 12-річними – побили їх і пригрозили, щоб не з’являлися в цьому районі.

Про це 25 травня опівночі на своїй Facebook- сторінці написала житомирянка Карина Жуковська, сестра одного з потерпілих.

Вона стверджує, що хлопці гуляли на футбольному полі, після чого у них відібрали м’яч 15-річні дівчата, діти спробували повернути його, однак на «розборки» прийшли двоє інших хлопців 13 та 14 років, які почали кулаками з’ясовувати стосунки.

«Спроби дітей забрать СВІЙ м‘яч назад не сподобалися дівчині після чого вона зателефонувала своїм «друзям» аби ті підійшли і розібралися. Далі на стадіон з‘явилися дві особи чоловічої статі, яким по 13-14 років, та прийняли рішення вирішувати питання з дітьми «по-дорослому». В цей час мій брат був в стороні від своїх друзів та тих хлопців, але побачивши насильницькі та неправомірні дії, а саме як хлопці почали бити по ногах, в грудну клітину його товаришів, він підійшов до місця подій, та виявився теж винним по рішенню цих виродків. А знаєте чому? Тому що він не з цього «району» і йому тут не місце, цитую: «Стоит боятся приходить сюда, потому что тут с тобой может что-то случится». Ми повернулися в 90-ті роки чи як? В якому сенсі не з цього району?», - написала Карина, сестра одного з потерпілих хлопців.


У пресслужбі Житомирського районного управління поліції 25 травня в коментарі Житомир.info розповіли, що заява про нанесення тілесних ушкоджень хлопцю дійсно написана, правоохоронці проводять перевірку.

«23 травня до Житомирського районного управління поліції звернулися батьки потерпілого хлопчика із заявою про травмування сина. Звернення було зареєстроване та надане направлення для проходження дитиною судово-медичної експертизи для встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень. Триває перевірка», - зазначили в райуправлінні поліції.

Нагадаємо, 18 квітня суд оштрафував батьків двох учнів Пісківського ліцею за хуліганство відносно інших малолітніх дітей, скоєне у навчальному закладі. За витівки сина батьку одного з хлопців доведеться сплатити 850 гривень штрафу. Окрім того, з чоловіка стягнули 536 гривень судового збору, а мати іншого підлітка-задираки отримала аналогічне покарання – 850 грн штрафу.

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого 2020 року в селі Хажин Бердичівського району Житомирської області неповнолітні дівчата побили подругу-ровесницю. Причиною конфлікту стали стосунки з хлопцем. Двоє дівчат жорстоко били подругу, третя – знімала усе на відео, а згодом, увечері того ж дня, виклала запис у соціальну мережу. Користувачі Facebook почали активно поширювати відео (згодом воно стало недоступним). 21 лютого слідчі Бердичівського відділу поліції оголосили про підозру у вчинені хуліганства трьом дівчатам віком 14-15 років, причетним до побиття подруги.

26 березня 2020 року справу про побиття ровесницями дівчини з Бердичівського району передали до суду. 5 червня 2020 року Бердичівський міськрайонний суд під час підготовчого засідання по справі ухвалив рішення судити дівчат у закритому режимі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бійка побиття підліток поліція ліцей футбол Жуковська 
Матеріали по темі