Суспільство

До Житомирської області прибув десятий евакуаційний потяг з Донеччини: більше половини переселенців – діти

25 May 2023, 14:43

Вранці 25 травня до міста Бердичів прибув десятий евакуаційний потяг, яким з районів бойових дій, яким приїхало 21 житель з Донеччини, з яких 11 – діти.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«Розмістять внутрішньо переміщених осіб в Житомирському та Бердичівському районах. Серед евакуйованих багатодітна сім’я, а саме мама та 6 дітей будуть поселені в Романівський освітній заклад. Для них облаштували гарні та зручні кімнати, щоб вони могли себе відчувати, як дома. Ще одна родина з двома дітьми проживатиме в місті Овручі. Троє людей перебуватимуть в приміщенні закладу культури Тетерівської громади та ще троє людей поїдуть в село Зарічани Житомирського району. Одну сім’ю родичі забрали до себе у місто», - йдеться у повідомленні.

Безплатна евакуація жителів Донецької області до територіальних громад Житомирщини триває з 18 квітня. Рейси спеціального евакуаційного потяга здійснюються один раз на чотири дні.

За інформацією ОВА, станом на 24 травня в Житомирській області проживало 64 779 внутрішньо переміщених осіб, серед них 18 тисяч дітей. Найбільше з Донецької області – понад 9 500 осіб.

Нагадаємо, дев’ятий потяг з Донецької області із 18 евакуйованими, серед яких 1 дитина та 1 особа з інвалідністю, прибув до Бердичева 21 травня.

Як на бердичівському вокзалі зустрічали п’ятий евакуаційний потяг з Донеччини, дивіться у фоторепортажі від 5 травня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк потяг Бердичів вокзал переселенець біженець ВПО 
Матеріали по темі