Місто

«Поприбирала»: на військовому кладовищі у Житомирі жінка порозкидала квіти з могили та побила вази, поліція проводить перевірку

25 May 2023, 14:59

Забрала вази з могили й жбурнула на землю, за ними викинула квіти: так на одній із могил на військовому кладовищі у Житомирі порядкувала жінка.

Коротке відео такого змісту 24 травня оприлюднили у Facebook-групі «Мій Житомир».

«Сьогодні стався інцидент на Смолянському кладовищі, де якась невідома прийшла та розтормошила могилу, викинула усі живі квіти, розбила вази, Героя України Андрія Лінійчука з позивним "Кельт". Він найефективніший зенітник України. По приїзду поліції вона сказала: "Я лише прибирала"», – зазначають у дописі.

Дружина загиблого захисника Анастасія Лінійчук у мережі виклала відео, в якому розповідає, що застала на могилі.

«Сьогодні я провела на кладовищі весь свій день, хоча спочатку мала просто привезти квіти Андрію. Я приїжджаю на могилу, бачу, що всі вази, які стояли на могилі, викинуті, всі квіти викинуті, живі. Вінок зірваний із землі і скиданий зверху. Дуже довго розбиралися. На камерах усе зафіксовано. Це зробила жінка. З її слів, у неї тут багато побратимів і вона так прибирала, прибирала разом з вазами, які вона побила, потрощила, і з квітами хорошими», – розповідає Анастасія Лінійчук.


У пресслужбі Житомирського районного управління поліції 25 травня в коментарі Житомир.info зазначили, що на місці події працювала слідчо-оперативна група райуправління. Встановлено та опитано учасників, свідків та очевидців події. Нині триває перевірка.

Також у поліції зазначили, що жінка на відео – місцева жителька.

Нагадаємо, 30 квітня 2023 року служба зв'язків з громадськістю житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади інформувала, що у боях за Україну загинув легендарний зенітник Андрій Лінійчук на псевдо «Кельт», який збив найбільшу кількість засобів повітряного нападу противника у Збройних Силах України. 1 травня у Житомирі поховали загиблого Андрія Лінійчука.

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2021 року поліція повідомила, що розшукує злодіїв за наругу над могилами військових, які на Смолянському кладовищі в Житомирі викрали мармурові скульптури. Згодом Міський інформаційний центр опублікував запис камер відеонагляду, встановлених на кладовищі. На відео видно, як ввечері 16 липня невідомий чоловік зірвав два янголи з могили військового, вклав їх до пакета та покинув територію цвинтаря. Увечері 17 липня Житомирський міський голова повідомив, що чоловіка, який напередодні викрав мармурові статуї та вазу з могил військових, вдалося знайти. Він повернув вкрадене. У поліції уточняли, що причетним до вандалізму виявився житель обласного центру, 1983 року народження.

Житомирянина, який улітку 2020 року викрав мармурові скульптури янголів та вазу з могил загиблих АТОвців на Смолянському військовому кладовищі, судили ще й за нанесення тяжких тілесних ушкоджень: за кілька годин до наруги над могилами чоловік підрізав сусіда кухонним ножем. За злочини його ув’язнили на строк 5 років і 3 місяці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кладовище військове кладовище Смолянське кладовище наруга вандалізм Лінійчук  
Матеріали по темі