Місто

Водоканал наприкінці травня промиватиме та дезінфікуватиме мережу: житомирянам радять не споживати воду з крану

25 May 2023, 15:55

У житомирському водоканалі готуються до промивки та дезінфекції водогону, роботи проведуть з 22 години 31 травня до опівночі 1 червня.

Про це 25 травня повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Шановні містяни, готуємося до промивки та дезінфекції нашого водогону. Коли відбуватиметься? З 22:00 31 травня до 24:00 1 червня», - йдеться в повідомленні.

Також у водоканалі дали певні поради житомирянам щодо використання води:

Для чого придатна вода у цей період:

Воду можна використовувати для господарсько-побутових потреб, прання, прийому водних процедур.

Як не можна використовувати воду у цей період:

Вода оброблятиметься збільшеними дозами гіпохлориту натрію, тому у вказаний період часу вона непридатна для споживання та приготування їжі.

Крім того, у «Житомирводоканалі» пояснили, що таке промивка мереж та для чого вона здійснюється.

«Промивка – це знезараження та дезінфекція мереж міста. З часом в трубопроводах накопичуються осад та іржа тощо, тому для профілактики і покращення якості води щороку потрібно проводити промивку. ЇЇ основна мета — попередження негативного впливу стану водопровідних мереж на якість води. Як проходить процес промивки водогону: заповнення водопровідних мереж дезінфікуючим розчином; випуск води з дезінфікуючим розчином із водопровідних мереж і промивка мереж з максимальною інтенсивністю руху; здійснення постійного лабораторного контролю», - додали там.

У водоканалі також звертають увагу, що на час промивки та дезінфекції мереж водопостачання у місті призупинятися не буде.


Скріншот з Facebook-сторінки КП «Житомирводоканал»

Нагадаємо, у 2022 році планову промивку та дезінфекцію мереж водоканал анонсував 21 червня, а проводили роботи у ніч з 28 на 29 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал хлорування дезінфекція промивка 
Матеріали по темі