Місто

У Житомирі проведуть поточний ремонт на більш ніж півсотні вулицях, капремонт буде лише на одній

25 May 2023, 16:15

У Житомирі у 2023 році планують капітально відремонтувати лише одну вулицю. Про це журналістам Житомир.info 25 травня розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«У цьому році плануємо капітально відремонтувати вулицю Київську від вулиці Небесної сотні до вулиці Східна. Планується фінансування з міського бюджету, орієнтовна цифра – більше ніж 80 млн грн», - говорить Олександр Шевчук.

Втім на вулиці Київській вже полатали ями. У міській раді пояснили, навіщо це знадобилося перед капремонтом.

«Під час весняного огляду проїжджої частини спільно з працівниками патрульної поліції був складений акт обстеження, по якому винесений припис щодо усунення аварійно-небезпечних ям. Це був припис, вимога патрульної поліції. Вулицю Київську аварійно асфальтувати десь в кінці квітня та на початку травня, а капітальний ремонт, тим паче на останній ділянці в районі вулиці Східна, може бути аж до липня - серпня, тому весь цей час громадський транспорт та інші водії рухалися б по ямах. Тому був проведений аварійний ремонт, там не фрезерували, а лише були забиті аварійні ями», - пояснює Олександр Шевчук.

А ось поточний ремонт цього року очікує майже 70 вулиць та провулків. Десь лише залатають ями, десь поремонтують більшими шматками, так званими картами.

«В переліку понад 50 вулиць – це сто відсотків. Більше це вимірюється у квадратурі – це в середньому 80 до 100 квадратних метрів за сезон проводиться поточним ремонтом. Вже зараз бачимо вулиця Вокзальна, Вітрука працюють з фрезою, вулиця Київська в районі «Глобала» працюють з фрезеруванням, знімають верхній шар, асфальтують великими картами. Паралельно бачимо, вулиця Радивилівська почалися роботи, вулиця Ціолковського, Кибальчича, у понеділок починаємо вулицю Гоголівську, далі Вільський шлях та інші вулиці, які плануємо зробити», - каже Олександр Шевчук.

11

22

Поточний ремонт проводять підрядні фірми та КП «УАШ». У міські ради розповідають, скільки коштів піде на ремонт.

«54 млн грн на весь рік. На підрядні організації ми окремо просимо кошти, з початку року вже виділено 35, 2 млн грн на 33 млн вже заключені договори й розпочаті роботи», - сказав заступник мера.

Називають й вулиці, де дороги у найгіршому стані.

«Я вважаю, що це наші проспекти – це проспект Миру та проспект Незалежності. Якщо брати глобально за кількістю транспорту, то це напевно дві найгірші вулиці, які потребують капітального ремонту».

Через брак коштів, капітальний ремонт провести не вийде, - каже Олександр Шевчук. Але проведуть поточний ремонт, роботи мають розпочати найближчим часом.

«Це буде поточний та аварійний ремонт. Зараз вже оголошена процедура, будемо задіювати пневмоструменевий метод на проспекті Миру. У містах його дуже рідко використовують, але ми маємо дуже багато поперечних тріщин, які мають невеликі розміри й асфальтувати їх гарячим асфальтом буде не етично, будуть горби, які наші водії не зрозуміють. Він трохи дасть дискомфорту нашим водіям, будуть встановлені знаки, десь тиждень буде залишатися щебінь на дорозі, але ми будемо вночі виїжджати й прибирати, але це буде дієвіше для нашого проспекту», - розповів Олександр Шевчук.

Нагадаємо, що комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради за 17-18 травня оголосило десять тендерів на поточний ремонт дорожнього покриття та тротуарів в обласному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, 15 травня УАШ оголосило тендери на ямковий ремонт асфальтобетонного покриття пневмоструменевим методом по проспекту Миру та на поточний ремонт асфальтобетонного покриття картами по вул. Вільський шлях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт вулиця вул. Київська вул. Небесної Сотні вул. Східна Шевчук 
Матеріали по темі