Події

Суд оштрафував водія трактора, який на Покровській у Житомирі в’їхав у тролейбус

26 May 2023, 13:38

Водія трактора, який у квітні цього року на одній із вулиць Житомира, в’їхав у тролейбус, оштрафували на 850 гривень.

Постанову щодо адміністративного правопорушення (за ст. 124 КУпАП («Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…») Богунський районний суд м. Житомира ухвалив 17 травня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 19 травня.

Сама ж ДТП трапилася 18 квітня 2023 року на вулиці Покровській.

«18.04.2023 об 11-55 год., у м. Житомирі по вул. Покровській, 203, ОСОБА_1 , керуючи транспортним засобом « трактор колісний МТЗ82», (…) не вибрав безпечної швидкості руху, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, не дотримався безпечного бокового інтервалу та здійснив наїзд на транспортний засіб «тролейбус АКСМ-321 борт. № НОМЕР_4». В результаті порушення ОСОБА_1 п. 12.1, 13.3 Правил дорожнього руху, транспортні засоби отримали механічні пошкодження», – йдеться у матеріалах суду.

Водій трактора своєї провини не заперечував.

Скриншот з постанови Богунського районного суду м. Житомира

Тож суд постановив: «ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні правопорушення (…) та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень».

Також з водія трактора стягнули судовий збір у розмірі 536 гривень 80 копійок.

Нагадаємо, 18 квітня 2023 року на вулиці Покровській у Житомирі сталася ДТП за участю трактора і тролейбуса. Як встановили патрульні, водій трактора не дотримався безпечного інтервалу та наїхав на тролейбус. В автопригоді ніхто не постраждав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія трактор тролейбус суд постанова штраф  
Матеріали по темі