Місто

Команда житомирського ліцею №23 стала переможцем Шкільної ліги з футболу, яку збираються проводити двічі на рік

26 May 2023, 14:54

Чотири житомирські ліцеї боролися за нагороди Шкільної ліги з футболу. 26 травня на стадіоні «Спартак Арена» команди зустрілися у фінальних матчах.

«Загалом брали участь у змаганнях 36 команд, відбулося 98 ігор за весь період турніру. Команди представлені 3-4 класами, 2013-2014 років народження, у цьому віці можуть бути змішані команди, тому у них були дівчата та хлопчики. Сьогодні відбуваються фінальні ігри, де за третє місце змагаються команда ліцею № 5 з ліцеєм № 34. За 1 місце змагатимуться ліцей № 23 з ліцеєм № 19», – розповідала начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.


Перший матч за третє місце. З рахунком 2:1 переміг ліцей № 5. І тут розпочинається напружена боротьба за перше місце. У помаранчевій формі учні з ліцею № 19, у червоних футболках учні ліцею № 23. Останні були налаштовані рішуче і перемогли з рахунком 7:0.

«Я сьогодні забив три голи, гра була дуже важлива для мене і для моєї команди. Суперники давали бой, але ми виграли», – ділиться учень ліцею № 23 Кирил Костюк.

Вітаючи переможців, міський голова Житомира порадив юним футболістам ретельно тренуватися, адже турнір стане традиційним.

«Цей турнір показав, що футбол потрібен Житомиру. У вас є канікули, попереду літо, а восени будемо проводити наступний чемпіонат. Кожен рік – два чемпіонати буде цілком нормально», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Переможці принесли своєму ліцею кубок Шкільної ліги з футболу. Подарунки підготували не лише для призерів.

«Всі три команди-переможці матимуть форму, забрендовану під логотип ФК «Полісся». Солодкі подарунки кожній команді, які брали участь. Фітнес-браслети отримають команди за 1, 2, 3 та 4 місце. Звичайно, отримають грамоти, медалі, пам'ятні фотографії. Такий сюрприз і подарунок для команд-переможців. Це три команди у формі, яку отримують, вийдуть на поле з гравцями з нашої головної команди – ФК «Полісся», які завтра також зіграють свій важливий фінальний матч за першість у Першій лізі та перехід у Прем'єр-лігу», – розповіла начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня 2023 року на стадіоні «Спартак Арена» стартувала Шкільна ліга з футболу, яка у місті проходить вперше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол шкільний футбол ліцей Шкільна ліга  
Матеріали по темі