Події

На пішохідній Михайлівській у Житомирі хлопець на електросамокаті збив дитину, їй знадобилася допомога лікарів

29 May 2023, 11:10

На пішохідній вулиці Михайлівській у Житомирі 28 травня чоловік на електросамокаті збив дитину.

Про це у Facebook повідомив житомирянин Назарій Томчук.

«Сьогодні на пішохідній(!) Михайлівській молодий чоловік на електросамокаті збив хлопчика. Розбита голова і, схоже, зламана нога», – йдеться у дописі.

Скриншот Facebook-допису

Назарій Томчук нагадує, що електросамокат віднесений до транспортних засобів, як і велосипед. Також акцентує, що «пішохідна вулиця і є пішохідною, аби там ходили пішки!».

У пресслужбі патрульної поліції Житомирської області в коментарі Житомир.info підтвердили інформацію про подію та зазначили, що на місце була викликана слідчо-оперативна група, яка фіксувала всі обставини.

У пресслужбі ГУ Нацполіції у Житомирській Житомир.info розповіли, що постраждалому хлопчику – 7 років. Дитині знадобилася медична допомога, але, на щастя, минулося без госпіталізації.

«На спецлінію «102» надійшло повідомлення про травмування 7-річного хлопчика водієм електросамоката. На місці події працювали патрульні поліцейські та слідчі Житомирського райуправління поліції. Встановлено, що 20-річний житомирянин, керуючи двоколісником та рухаючись вулицею Михайлівською, вчинив наїзд на дитину. Хлопчику надали медичну допомогу в обласній дитячій лікарні без ушпиталення. Триває з'ясування всіх обставин», – розповіли у поліції.

Нагадаємо, у травні 2023 року президент України Володимир Зеленський підписав закон, за яким самокати та моноколеса визнають транспортними засобами. У законопроєкті врахували рекомендації велоспільноти.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 7 липня 2021 року електросамокати залишалися поза законом, а у ПДР – не було жодної згадки про них, окрім зареєстрованого законопроєкту №3023, який мав врегулювати правила для категорії «персональний легкий електротранспорт». А поки його не ухвалили, патрульні розповідали, як саме пересуватися містом на електросамокаті та запевняли, що такий транспорт вже потіснив пішоходів і може наражати на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт електросамокат самокат ДТП аварія вул. Михайлівська дитина  
Матеріали по темі