Події

Житомирянка, яка через ревнощі підпалила обійстя знайомої, отримала умовне засудження

1 June 2023, 11:07

Жителька Житомира, яка наприкінці березня підпалила обійстя знайомої у селі Оліївка, вже отримала вирок: жінці призначили покарання у виді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 року.

Вирок щодо вказаної кримінальної справи (за ч. 2 ст. 194 КК України (Умисне знищення або пошкодження майна) Житомирський районний суд виніс 12 травня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 19 травня.

З матеріалів суду відомо, що вранці 30 березня жінка «на ґрунті тривалих неприязних відносин та ревнощів» надумала умисно підпалити будинок знайомої.

«… підготувала знаряддя для вчинення злочину, а саме: легкозаймисту речовину «Органічний розчинний керосин» та помістила до пластикової пляшки ємністю 0,5 л. В подальшому, взявши вказану наповнену пластикову ємність та сірники, вирушила до будинку ОСОБА_6 (..). Близько 12 години 00 хвилин 30.03.2023 року (…) підійшла до дровника та, розливши на ганчірку заздалегідь підготовлену легкозаймисту речовину, а саме: світлий легкий нафтопродукт (бензин, бензинова фракція) та за допомогою сірників здійснила підпал запалювальної суміші, внаслідок чого згоріло гаражне приміщення», – сказано у матеріалах суду.

Усвідомивши, що накоїла, жінка залишила місце злочину.

Зазначено, що своїми умисними діями вона завдала матеріальної шкоди на суму 70 109,00 гривень.

Скриншот з вироку Житомирського районного суду від 12.05.2023 року

З тексту вироку відомо, що 25 квітня 2023 року між прокурором Житомирської окружної прокуратури, підозрюваною, захисником підозрюваної була укладена угода про визнання винуватості.

Тож суд ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості, визнати жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення та призначити їй покарання у виді 4 років позбавлення волі. Але звільнив її від відбування призначеного покарання, якщо вона протягом іспитового строку 2 два роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов`язки.

Також на користь держави з засудженої стягнули 35 923 гривні 60 копійок витрат на залучення експертів під час проведення судових експертиз.

Скриншот з вироку Житомирського районного суду від 12.05.2023 року

Цивільний позов у провадженні не пред`являвся.

Нагадаємо, 30 березня 2023 року до поліції надійшло повідомлення про пожежу у приватному обійсті в селі Оліївка Житомирського району. За висновком фахівців ГУ ДСНС, ймовірною причиною її виникнення став підпал. Вогонь пошкодив покрівлю гаража та будівельні матеріали, електроінструменти, інші речі, які знаходились усередині. У причетності до події запідозрили 60-річну житомирянку. Вона пояснила, що має неприязні стосунки з власницею обійстя через роботу свого чоловіка і таким чином намагалась помститися.

27 квітня 2023 року в поліції повідомили про завершення розслідування підпалу в Оліївці Житомирському районі, який скоїла жителька обласного центру, аби «провчити» знайому. Зазначалося, що загальна сума збитків становить понад 70 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС підпал Оліївка  
Матеріали по темі