Події

«Виграла в лотерею» і переказала 19,5 тис. грн авансу, щоб отримати 90 тис. грн виграшу: жителька Житомирської області повірила шахраям

1 June 2023, 12:21

Жителька Брусилівської громади потрапила на гачок шахраїв, повіривши, що виграла в лотерею.

Про це 1 червня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

У поліції розповідають, що схема ошуканства полягає у сповіщення «щасливчика» про виграш значної суми коштів. Потому «представник» організатора лотереї (розіграшу призів) інформує, що для отримання виграшу необхідно сплатити «податок», «активувати рахунок», «внести аванс», «підтвердити свій картковий рахунок» тощо. Для цього пропонують зробити переказ на певну суму. Натомість після виконання таких вимог, потерпілі не отримують нічого, окрім усвідомлення, що їх ошукали.

«Схожа ситуація сталася з 31-річною жителькою Брусилівської громади. Жінка взяла участь у «розіграші» на фейковій Інтернет-платформі. Їй одразу ж «пощастило»: сума виграшу склала 90 тисяч гривень. А от для отримання грошей жінці необхідно було внести аванс, що вона й зробила, переказавши 19,5 тисячі гривень на наданий їй невідомим чоловіком банківський рахунок. Омріяного виграшу вона так і не дочекалась», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські з’ясовують всі обставини та встановлюють причетних до події осіб.

Разом з тим поліцейські закликають громадян бути вкрай обережними та розважливими у разі несподіванок, пов’язаних зі значними сумами коштів:

- не довіряйте невідомим телефонним абонентам, які раптом сповіщають вас про виграш значної суми. Пригадайте: ймовірно ви навіть не брали участь у подібній акції;

- «виграші» на інтернет-платформах та у мобільних за стосунках несуть величезний ризик потрапляння на таку ж схему ошуканства.

Вас має насторожити:

- вимога «організаторів» надати конфіденційну інформацію щодо доступу до вашого банківського рахунку (паролі доступу або код, що надійшов у повідомленні на ваш мобільний; три цифри, розташовані на звороті банківської картки; вказати суму, яка зараз є на вашому рахунку тощо);

- якщо однією з умов отримання виграшу є сплата коштів – це 100% шахрайство!

Будьте розважливими та не давайте шансів шахраям.

Нагадаємо, 31 травня під час брифінгу поліцейські розповіли, що З початку 2023 року на території Житомирщини поліцейські виявили понад тисячу випадків шахрайства, що у півтора раза більше, ніж минулоріч. Люди вірили телефонним дзвінкам та різним оголошенням.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцмережі лотерея 
Матеріали по темі