Місто

На позачерговому виконкомі обговорювали питання з укриттями в Житомирі: перевірять, поінформують, відкриють

1 June 2023, 17:22

Ввечері 1 червня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, на якому обговорювали ситуацію з укриттями в Житомирі.

«Ситуація така, що з одного боку люди трошки розслабилися. Є ОСББ, які не відкривають вчасно (укриття), чи не готові відкривати і перенаправляють людей, наприклад, в садочок чи в школу. Є деякі укриття, які зазначені на нашій електронній карті, наприклад кафе на вулиці Михайлівській, які також надають людям можливість в разі тривоги мати укриття, але вони не працюють в нічний час. Нам сьогодні треба прийняти рішення виконкому, відпрацювати уточнення по карті, ще раз перевірити і попросити в населення допомоги. Сьогодні все це буде в рішенні виконкому», - пояснив мер Житомира.

Він також наголосив, що треба провести додаткову компанію щодо інформування населення про наявність найближчих укриттів та нагадав про відповідальність за утримання в належному стані укриттів і за допуск людей в них під час повітряної тривоги.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський доповів про результати засідання комісії з питань ТЕБ та НС, яка розглядала питання укриттів у Житомирі, перевірки їх стану та відповідальності за їх утримання і доступність.

«Було рекомендовано забезпечити контроль відповідними структурними підрозділами міської ради, які відповідають за ті підприємства, установи, організації, в яких є укриття. Прошу підтримати запропонований проєкт рішення (не опублікований на сайті – ред.) і хочу звернутися до громадян: бути свідомими і інформувати міський інформаційний центр (тел.15-80), своїх балансоутримувачів про те, що є якісь проблеми з укриттям. Це дозволить більш оперативно вирішувати всі ті проблеми, які виникають в ході їх експлуатації», - сказав Микола Дідківський.

Мер пообіцяв, що в інформації для житомирян буде вказані адреси кількох найближчих укриттів, будуть вказані телефони, куди звертатися в разі проблем. Сергій Сухомлин також наголосив, що укриття в садочках будуть відкривати тільки в тих районах, де немає достатньої кількості укриттів. Теж саме стосується укриттів в поліклініках.

Також для забезпечення охорони укриттів в установах будуть залучати добровольчі формування територіальної оборони.

Нагадаємо, під час ворожої атаки під ранок 28 травня деякі житомиряни нарікали, що укриття закритті, або їх не пускали туди, 30 травня мер Житомира прокоментував ситуацію: пообіцяв, що містян будуть пускати в укриття в закладах освіти і пригрозив кримінальною відповідальністю за закриті укриття.

Де шукати укриття, якщо повітряна тривога застала вас у центрі Житомира дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня 2023 року у Києві загинуло троє людей – дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите укриття, міністр МВС наголосив, що закриті бомбосховища під час війни – це злочин: поліція Києва розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття виконком Сухомлин Дідківський  
Матеріали по темі