Суспільство

Автомийка, ательє, пекарня: як жителі Житомирської області будуть реалізовувати гранти на бізнес

2 June 2023, 16:43

Днями Державний центр зайнятості визначив переможців VII періоду подання заяв на отримання мікрогрантів за програмою "Власна справа" у 2023 році (з 24 квітня по 7 травня).

Про це 2 червня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Серед подавачів із Житомирської області визначено 16 переможців. З них – п'ять початківців, дев'ять діючих ФОПів та дві юридичні особи. На створення або розвиток бізнесу вони загалом отримають майже 3,7 млн грн. та створять 31 нове робоче місце. Серед переможних бізнес-проєктів - відкриття автомийки, ательє, пекарні, кав'ярні, кондитерського магазину та мінікнигарні-кав'ярні, започаткування виробництва пастили та фріпсів, надання масажних послуг з використанням сучасного обладнання, виготовлення натуральних ароматизаторів для харчової промисловості, організація закладу громадського харчування для подорожуючих та ін», -йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загалом з початку 2023 року за програмою «Власна справа» у Житомирській області – 88 переможців, які отримають 19,9 млн грн та в результаті реалізації своїх бізнес-ідей створять 168 нових робочих місць.

Подати заяву на отримання грантів у рамках урядового проєкту єРобота можна прямо зараз: https://is.gd/KT7RoW

З 22 травня по 4 червня триває дев'ята хвиля прийому заяв цього року.

Інформація щодо умов програми: https://is.gd/Srb8R5

Поради - що потрібно враховувати при поданні заяви: https://is.gd/Pyn5bl.

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно - в телефонному режимі за номером 063-214-41-75 або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться на сторінці обласної служби зайнятості у Фейсбуці або в телеграм-каналі).

Онлайн-підтримка: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, за підсумками шести періодів реалізації державної програми «єРобота» у 2023 році (подані заяви з 1 лютого по 23 квітня) 68 бізнес-планів від подавачів із Житомирщини були схвалені рішенням Державного центру зайнятості. Вони отримають мікрогранти на створення або розвиток бізнесу на загальну суму 16,2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 19 квітня 2023 року Житомирська обласна служба зайнятості інформувала про визначення переможців IV періоду грантової програми «Власна справа» урядового проєкту єРобота (подані заяви з 13 по 26 березня 2023 року). Переможцями стали 12 жителів Житомирщини. Їм погодили надання мікрогрантів на розвиток бізнесу на загальну суму майже 2,8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант мікрогрант центр зайнятості ЦЗ грант бізнес 
Матеріали по темі