Місто

У Житомирі вшанували пам’ять діток, які загинули внаслідок збройної агресії рф

4 June 2023, 12:15

У Житомирі 4 червня на Замковій горі вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії.

Про це повідомила пресслужба Житомирської ОВА.

«Сьогодні, 04 червня, в Україні День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації. Скорботна дата була створена 2022 року після повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни. У Житомирі захід відбувся в історичній місцині — Замкова гора, де на дерево, яке символізує життя, діти та дорослі пов’язали дзвоники, які символізують душі українських дітей, які загинули від рук російських окупантів, а дзвін — їхні голоси, які будуть вічно звучати в серцях українців», - йдеться в повідомленні.

Житомирська область також потерпала і потерпає від зброї агресора. Так, 08 березня 2022 року, п’ятеро рідних сім’ї Володимира Ободзінського загинули від удару двох авіабомб, які були скинуті російськими військовими на їхній будинок в Малинській громаді. Тоді загинуло 3 дітей, це двійнятка, яким було лише один рік та хлопчик-підліток.

В рамках заходу була оголошена хвилина мовчання за загиблими та заступник начальника Житомирської ОВА звернувся до Володимира Ободзінського та присутніх.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх загиблих та постраждалих дітей, від рук російської навали. Мені бракує слів описати, який біль охоплює серця тих, хто втратив дитину. Для батьків це найстрашніше горе. І наш обов’язок підтримати Вас ,Володимире, та всіх хто постраждав від війни», — сказав Юрій Денисовець.

Довідково. Щодня українські діти потерпають від рук агресора, починаючи з 2014 року. З початку повномасштабного вторгнення в Україні офіційно загинуло 485 дітей, поранено 1005, зникло безвісти 389 але ці цифри є неостаточними, точну кількість постраждалих дітей встановити неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію частини територій України.

Щороку, 4 червня, на Замковій горі буде чути дзвін цих дзвіночків – голоси загинувших дітей, а цілий рік ці дзвіночки будуть знаходитися в Свято-Михайлівському кафедральному соборі де кожен зможе почути голоси дітей — дзвін.

Нагадаємо, 8 березня 2022 року російські бомби вбили цілу родину в будинку в селі Юрівка. Володимир Ободзінський вижив, бо був на роботі в столиці, але втратив дружину, 14-річного сина, 19-річну доньку, та двох однорічних онуків.

Як повідомляв Житомир.info, 12 липня 2021 року голова ОДА Віталій Бунечко підписав розпорядження щодо плану заходів для вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам'яті дітей діти дитина збройна агресія рф війна вшанування вшанування пам'яті ОВА Денисовець Ободзінський 
Матеріали по темі