Місто

Житомирянам-жителям приватного сектору нагадали, скільки доведеться платити за полив присадибних ділянок

6 June 2023, 14:40

Житомирянам, що мешкають у приватних будинках та не мають лічильників, нараховуватимуть плату за полив присадибних ділянок з розрахунку 6 л води на квадратний метр площі на добу (тобто полив однієї сотки коштуватиме близько 340 грн на місяць).

Про це 6 червня повідомляє пресслужба КП «Житомирводоканал».

«У разі відсутності в архіві КП «Житомирводоканал» технічного паспорта забудови абонента плату нараховуватимуть з розрахунку площі присадибної ділянки 5 соток. Абоненти, які встановили лічильники, як і раніше, будуть платити виключно за фактично використану воду. Нарахування за полив присадибної ділянки здійснюватимуться щоденно з 1 травня по 30 вересня, за виключенням днів з опадами згідно з отриманими від Житомирського обласного центру гідрометеорології даними», - йдеться в повідомленні.

За даними водоканалу, до системи централізованого водопостачання підключені 18 728 споживачів приватного сектору. Наразі 3653 абонентів ще не встановили лічильники води.

«Нарахування плати за полив припиняється з дати прийняття на облік лічильника, тому закликаємо абонентів встановлювати індивідуальні прилади обліку води, аби сплачувати за фактично спожитий обсяг води.
На виконання вимог законодавства та для уникнення непорозумінь в розрахунках, КП “Житомирводоканал” рекомендує споживачам встановлювати прилади обліку води. Це дозволить абонентам регулювати та вести облік свого водокористування, економити та впливати на розмір водоспоживання у власному будинку», - додають у пресслужбі водоканалу.

Для укладання договору на водопостачання та/або водовідведення чи встановлення на баланс приладів обліку холодної води споживачам варто заповнити онлайн форму на сайті:

https://vodokanal.zt.ua/services/servis-onlajn-poslug

Полив присадибних ділянок регулюється Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 р. №190.

Як житомиряни можуть звільнитися від плати за полив ділянок біля приватних будинків, якщо виїхали з міста на період війни читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня 2022 року пресслужба комунального підприємства «Житомирводоканал» нагадала, що житомирянам, які мешкають у приватному секторі та не мають спеціальних лічильників, у період з 1 травня по 30 вересня, здійснюватимуться нарахування за полив присадибних ділянок. Полив однієї сотки коштуватиме 339,71 грн за 31 день і, відповідно, 328,76 грн за 30 днів. Тобто, за полив 5 соток городу протягом поливного сезону доведеться сплатити 8 383,18 грн.

Житомир.info

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал полив 
Матеріали по темі