ДОПОМОГА

Житомирська область відправила допомогу Херсонщині та підготувала 4 тисячі місць для жителів постраждалих районів

6 June 2023, 20:03

Житомирська область разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС. Зокрема, в області готові прийняти евакуйованих людей з постраждалих районів.

Про це 6 червня повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

З Житомирської області на Херсонщину вже відправили човни, генератори продукти, одяг тощо.

«Сьогодні Житомирська обласна військова адміністрація разом з ГО "Служба порятунку України 911" відправили на Херсонщину 8 бусів з найнеобхіднішім снаряддям: генераторами, паливом, медикаментами, гумовими човнами, рятувальними жилетами, спальними мішками, продуктами харчування, свічками та одягом», – інформує Бунечко.

Разом з вантажем на допомогу людям, які через підрив росіянами греблі рятуються від підтоплення, прямують 10 медиків та 20 волонтерів, які будуть допомагати з евакуацією.

«Заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський зараз разом з представниками будівельних компаній нашої області безпосередньо перебуває в Херсонській області та координує збір інформації про нагальні потреби та надання допомоги від Житомирщини», – зауважив Віталій Бунечко.

Гуманітарний штаб Житомирської обласної військової адміністрації вже зібрав декілька тонн продуктів та продуктових наборів. Зазначається, що рятувальники Житомирщини також готові прийти на допомогу з організації евакуації. А також мають можливість надати постраждалим засоби знезараження води.

Також голова ОВА зазначає, що на Житомирщині підготовлено 4 тисячі місць, де можуть розмістити евакуйованих з постраждалих районів.

На базі Житомирської обласної військової адміністрації продовжує працювати кол-центр з питань тимчасово евакуйованих осіб, що постраждали через російську агресію та потребують евакуації.

Контактний телефон кол-центру: +380 (67) 399-62-72 та +380 (67) 499-29-16.

Як відомо, в ніч проти 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС Херсонської області, внаслідок чого багатьом населеним пунктам загрожує затоплення.

Близько півдня 6 червня президент Володимир Зеленський уточнював, що у зоні підтоплення 80 населених пунктів.

«Цієї ночі о 02:50 російські терористи здійснили внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС. У зоні підтоплення близько 80 населених пунктів», – писав Зеленський у Telegram.

За інформацією ДСНС України, станом на 13 годину силами ДСНС, Нацполіції, волонтерів евакуйовано близько 1000 людей.

Нагадаємо, 6 червня на позачерговій сесії Житомирської ради виділили 1 млн грн субвенції для Херсонщини, частина якої затоплена через підрив рашистами ГЕС.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2022 роки Житомир допомагав Миколаєву, який частково лишився без води, зокрема передавав спеціальні фільтрувальні станції.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: допомога Херсон Херсонська область Херсонщина ГЕС  
Матеріали по темі